Bachelor voltijd studie International Food Business Aeres Hogeschool Dronten

Sander de Laat, student International Food Business

“Mijn ouders hebben mij van kinds af aan laten zien dat het belangrijk is om buiten de grenzen met anderen te kunnen communiceren. Internationale bedrijfskunde zit echt in mijn bloed. Het lijkt me geweldig om een jaar in Canada te studeren, een ervaring die ik nooit meer zal vergeten. Canada is een prachtig land waar zó veel te doen is. Bovendien is Dalhousie University, waar we een jaar gaan studeren, een agrarische universiteit die hoog aangeschreven staat waardoor het ook echt toegevoegde waarde heeft om hier te studeren. Ook breid je je persoonlijke netwerk verder uit en leer je veel mensen kennen. Het voordeel van een internationale klas is dat je vrienden voor het leven maakt. Van internationale studenten leer je ook heel snel hoe belangrijk het is om op een andere manier om te gaan met mensen van een andere cultuur.”

Lukas Müller, student International Food Business

“I am a German student who grew up in Hong Kong, Poland, Malaysia and now in The Netherlands. When applying for university, I was looking for an International Business programme in the Netherlands. I found many, but I was particularly interested in and intrigued by the International Food Business programme. I have developed a keen interest in the international food sector, particularly the food safety part. The ‘from farm to fork’ process can be a demanding one, especially when taking into account the different cultures and their ideas on health, cleanliness and food safety. The added value here is that you gain better and more specific knowledge of the food industry, essential for a more focused understanding. The food sector is continuously growing and involves many other major industries, such as the hospitality industry. It therefore provides many job opportunities for graduates.”