Bachelor voltijd studie Hippische bedrijfskunde Aeres Hogeschool Dronten

Wat is de inhoud van deze studie?

Tijdens de studie krijg je 70% bedrijfskundige vakken en 30% paardgerelateerde vakken. De paardensector professionaliseert steeds verder. Dit betekent dat er binnen verschillende organisaties, zoals banken, gemeentes en verzekeringen, een groeiende vraag is naar adviseurs met verstand van de hippische sector. Ook wordt er geïnvesteerd in paardenbedrijven en is Nederland internationaal gezien zeer interessant. Dit biedt veel kansen voor jou! Als jij deze studie afrondt, kun jij bijvoorbeeld aan de slag als adviseur en kun je de perfecte combinatie zoeken tussen bedrijfskunde en werken met paarden. Een eigen paard is voor deze studie niet verplicht. Het is wel belangrijk dat je ervaring hebt in de paardensector.

Nederland heeft goede prestaties op het gebied van paardensport en fokkerij en wordt daarom internationaal als voorbeeld gezien. Dat maakt het ook voor Duitse studenten interessant om deel te nemen aan de studie Hippische Bedrijfskunde. Daarom zijn wij gestart met de internationale variant International Equine Business Management. Hiervoor kun je kiezen na het tweede jaar van de studie.

Welke vaardigheden heb je als je klaar bent?

Je weet hoe je straks een ondernemingsplan moet opstellen voor een bedrijf en hoe je advies geeft over de gezondheid, huisvesting en voeding van een paard (stable management). Je analyseert exportmogelijkheden, kijkt naar beleidsvraagstukken en leert alles over sportmarketing, logistiek en het oprichten van je eigen bedrijf.

Stage en praktijk

Tijdens stages en praktijkopdrachten leer je veel in het echte bedrijfsleven. Je ervaart alvast hoe het voelt om aan het werk te zijn en je oriënteert je op waar jouw toekomst ligt. Want wie weet kom je ergens terecht waar je nog niet aan had gedacht en past dit heel goed bij je!

Jouw paard stallen bij de Paardenplaats

Wil jij jouw eigen paard meenemen en zo dichtbij mogelijk hebben staan om door te kunnen trainen? Als jij student bent bij Aeres Hogeschool kun je je paard stallen op de Paardenplaats. Dit is een pensionstal voor en door studenten.

Meer informatie over de Paardenplaats.

Studeren en topsport

Ben je topsporter en wil je bij Aeres Hogeschool studeren? Wij ondersteunen je om de combinatie tussen topsport en studie mogelijk te maken. Meer weten over topsport en studie?