Bachelor voltijd studie Hippische bedrijfskunde Aeres Hogeschool Dronten

Brechtje Hendriks, student Hippische Bedrijfskunde

“Tijdens mijn zoektocht naar een studie wist ik zeker dat ik de bedrijfskundige kant op wilde. Op de havo was ik al goed in de economische vakken. Ik ben mijn hele leven al op verschillende manieren betrokken bij de paardensport en zag mezelf later niet direct met paarden werken. Tijdens een open dag werd voor mij duidelijk dat de studie over meer ging dan alleen paarden. Je krijgt een uitgebreide basis waarmee je alle kanten op kunt. Later wil ik waarschijnlijk de adviseurskant op. Ik vind het leuk om kennis over te brengen en kan er mijn enthousiasme in kwijt. Ik hoef later niet per se een functie binnen de hippische sector maar ben wel blij dat het onderdeel uitmaakt van mijn studie.”

Marijn van der Voorden, student Hippische Bedrijfskunde

“Na mijn mbo-studie besloot ik om door te studeren, ik wil niet mijn hele leven op een primair paardenbedrijf werken. Daarom koos ik voor de studie Hippische Bedrijfskunde. Meet een hbo-diploma heb ik veel meer kans op een baan waar ik meer uit kan halen. De overgang van mbo naar hbo was best pittig. Het niveau op het hbo is van een andere kwaliteit en moeilijkheidsgraad als het mbo. De module ‘Ondernemen en adviseren’ was een interessante module. Het ging over nieuwe businessmodellen, hoe je ze toepast, waarom ze zo belangrijk zijn, etc. Ook moesten we een realistische innovatie bedenken voor een bestaand bedrijf. Dit is uitdagend omdat het iets moest zijn wat echt nog niet bestond of bekend was. Wij hebben voor een zorg-manege een plan gemaakt voor een mestbriketten machine en proces omdat deze manege voor een deel zelfvoorzienend wil worden.”

Feline de Jonge, student Hippische Bedrijfskunde

Vlogster Feline de Jonge heeft een uitgebreide video over de studie Hippische Bedrijfskunde gemaakt. Hierin vertelt ze enthousiast over alle ins en outs van de studie en het studentenleven in Dronten. Ze heeft studenten en docenten geïnterviewd en neemt je mee naar de faciliteiten van Aeres Hogeschool Dronten. Benieuwd? Bekijk haar vlog!