Cookies op www.aereshogeschool.nl
Aeres gaat zeer zorgvuldig om met haar informatie en zal deze gegevens nooit aan derden ter beschikking stellen.
Ben jij geïnteresseerd in steden en hoe ze zijn opgebouwd? Surf jij graag op Google Maps en wil je weten welke data hier achter zit? Wil je steden in 3D bouwen of leren hoe je serious gaming inzet om de impact van klimaatverandering op stadslandschappen te laten zien? En wil je zelf aan de slag met animaties, online kaarten, virtual reality en infographics? Kies dan voor de hbo-opleiding Geo Media & Design en combineer toegepaste aardrijkskunde, nieuwe eigentijdse media en vormgeven in één studie.
Nederland verstedelijkt snel, net als de rest van de wereld. De verwachting is dat in 2030 60% van de wereldbevolking in steden woont. Overal zijn grote uitdagingen om duurzaam, groen en leefbaar te verstedelijken. Dit is dan ook de focus van deze opleiding.
Om steden écht duurzamer en groener te maken is er kennis nodig. Inzicht over stedelijke ontwikkeling, gedrag van mensen en ons leefklimaat is van groot belang. Die kennis en inzichten krijgen we uit geo-data. Data van mensen via hun mobiel, maar ook door sensoren in de openbare ruimte.
Even in de NS-app kijken hoe laat je trein vertrekt, Google Maps gebruiken om de weg te vinden naar een restaurant, snel buienradar checken om te zien of je droog naar school kunt. Dit zijn voorbeelden van geo-media die we dagelijks gebruiken om ons leven makkelijker te maken. Deze voorbeelden geven grote hoeveelheden data.
Tijdens de studie Geo Media & Design ga je hier actief mee aan de slag. Je leert meer over sociale geografie: hoe steden zijn opgebouwd en hoe mensen de steden van de toekomst vormgeven. Ook wat er nodig is om een gezonde leefbare stad te houden, in een tijd waarin het klimaat snel verandert en stedelijke leefmilieus onder druk staan.
Je leert analyseren met eigentijdse tools: analyses met Excel, met Geografische Informatie Systemen (GIS) en serious gaming. Ook leer je visualiseren, met tools als het Adobe-design-pakket, software voor interactieve online kaarten, 3D visualisaties in SketchUp, en VR (virtual reality). Je leert hoe je producten kan maken vanuit analyse én design, zoals online storymaps, infographics, (online) kaarten, data-analyses, video en animaties.
Je gebruikt de nieuwste technologieën. Je brengt stedelijke en maatschappelijke vraagstukken in beeld. Je kunt complexe geografische informatie en data concreet maken in digitale toepassingen.
Uiteindelijk ontwikkel je je tot een nieuw soort stadsgeograaf. Zo ben jij op de hoogte van de laatste trends én weet jij hoe je deze eigentijdse tools kunt inzetten. Het werkveld staat te springen om mensen die dit kunnen. Er is daarmee een hoge baangarantie.
Bekijk hier een website die is gemaakt door tweedejaars Geo Media & Design studenten
Aan de hand van actuele praktijkvoorbeelden, laten docent Kees Jansen en student Chesko Woldendorp in deze video zien waar de studie Geo Media & Design voor staat. Wat is de kern, wat leer je precies? Ook vertellen Kees en Chesko waar je na de studie aan de slag kan en dat de mogelijkheden eindeloos zijn!
Na je studie kun je geografische informatie vertalen naar eigentijdse media. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van 3D omgevingen, het analyseren en fraai weergeven van big data en het gebruik maken van serious gaming en VR (virtual reality). Daarnaast leer je door een goed ontwerp, de informatie toegankelijk te maken voor gebruikers. Na je afstuderen kun je bijvoorbeeld aan de slag als:
Om je zo goed mogelijk te helpen bij het maken van jouw studiekeuze, bieden we verschillende voorlichtingsactiviteiten aan. Bekijk ze hier.
VoorlichtingVerhuis je voor jouw studie naar Almere? Lees meer over de mogelijkheden.
StudentenlevenHoeveel kost deze studie? Lees hier meer over de hoogte van het collegegeld.
CollegegeldWil jij je inschrijven voor deze studie? Dit doe je via de website van Studielink.
Inschrijven