Bachelor voltijd studie Geo media en design Aeres Hogeschool Almere

GMD opzetstudie jaar 2

1 Module Big Data in Smart Cities

Deze module gaat in op de digitale wereld waarin we leven en de invloed daarvan op onze steden. Met de opkomst van (mobiel) internet is een digitale laag ontstaan tussen mensen en (gebouwde) omgeving. Je leert in deze module onder meer wat smart cities zijn en de relatie met geo-data. Je gaat aan de slag voor een gemeente vanuit data-analyse en data-visualisatie.

Ondersteunende vakken:

• Big Data in Smart Cities
  • Training Geo-analyse
  • Training onderzoeksvaardigheden 2

Sigrid Bekkema over de module Big Data in Smart Cities: “Deze module was een leerzame module met veel inspirerende lessen over alles wat met Big Data en Smart Cities te maken had. We hadden een mooie opdracht om het netwerk van PostNL te vertalen naar iets tastbaars, dit is uiteindelijk een postzegelvel geworden. Ook hebben wij een social media campagne opgezet voor de studie, dit was heel interessant om te doen; omdat wij hier heel erg werden losgelaten en veel hebben gewerkt vanuit trial-and-error.”

2 Module Natuurrampen en Risicobeoordeling

Wereldwijd krijgen steeds meer mensen te maken met natuurlijke rampen en bedreigingen, zoals aardbevingen, overstromingen, aardverschuivingen en stormen. In deze internationaal georiënteerde module werken studenten in opdracht van het Red Cross Red Crescent Climate Centre aan een innovatief communicatieproduct die de gevolgen van overstromingen in een ontwikkelingsland kan helpen beperken. In de training ‘nieuwe toepassingen’ leren studenten werken met bijvoorbeeld  drones, VR-brillen, serious gaming en het bouwen van apps.

Ondersteunende vakken:

• Fysische geografie van de wereld
  • Training Multi-hazard risk management
  • Training Nieuwe toepassingen

Charlotte Hovenier over de module Natuurrampen en risicobeoordeling: “Natuurrampen en risicobeoordeling is de module waar ik het meest naar uit heb gekeken. Je gaat kijken naar een gebied buiten Nederland, in mijn jaar was dit Togo. De module is internationaal georiënteerd en je maakt iets wat indirect levens redden. Dit is de richting die ik op wil.”

3 Module Webdesign voor Stedelijke Delta's

In deze module HWUD  ga je een eigen website maken rondom stedelijke delta’s. Je kijkt dit tweede studiejaar over de grenzen van ons land heen. In deze module ontwerp je zelfstandig een eigen website. Daarmee komen alle onderdelen uit het eerste anderhalf jaar van je studie samen en laat je zien dat je klaar bent voor je stage. In je toekomstig beroep moet je in staat zijn om in een multidisciplinair team bij te dragen aan het ontwerpen en ontwikkelen van een online product.

Ondersteunende vakken

• Theorievak Urbban Delta's
  • Training Web-development
  • Training User Centered Design

4 Binnenlandstage

Aan het eind van het derde studiejaar ga je op stage. Je gaat zelf op zoek naar een stageplek in een organisatie waar jij graag meer van wilt weten. Onze studenten zijn op heel diverse plekken terecht gekomen. De stage duurt een half jaar en loopt door in de zomer en/of in het eerste deel van je derde studiejaar. Dit is afhankelijk hoe jij dit zelf hebt geregeld in overleg met je stagebieder als met school.

Enzo Deroma over zijn half jaar stage (binnenland)“Binnen de halfjaarstage krijg je de kans voor jezelf te ervaren welke kennis je de voorgaande twee jaren van de opleiding hebt opgedaan. Het is erg leuk om er op de werkvloer achter te komen of het vakgebied bij je past en hoe experts te werk gaan.”

Charlotte Hovenier over haar half jaar stage (binnenland)“Momenteel loop ik stage bij het Geodomein. Ik krijg nu kansen die ik bij andere grotere bedrijven misschien niet had gehad. Zo heb ik de website vernieuwd, illustraties gemaakt voor presentaties, banners voor op social media en nog veel meer. Tijdens de stage leer je waar jouw kwaliteiten liggen. Het enthousiasme van mijn stagebegeleider Roosmarijn Haring is erg aanstekelijk en inspirerend. Ze neemt mij overal mee naar toe en wil mij alles leren. Ik ben dan ook erg blij dat ik bij Geodomein stage mag lopen.”

Ga terug naar de studieinformatie van Geo Media & Design