European Food Business

In het eerste jaar doe je basiskennis en -vaardigheden op in de bedrijfskunde. Daarnaast maak je kennis met innovatieve voedselbedrijven met een verhaal. In het tweede en derde jaar volg je verschillende modules en loop je stage. In het laatste jaar bieden we in samenwerking met de Youth Food Movement een uniek programma om een eigen bedrijf op te zetten. Dit programma is gericht op duurzaam voedsel, voedsel met een verhaal en met een korte keten van grond tot mond.  

Year 1 - The Netherlands

Semester 1*

  • Introduction in European food business
  • Introduction in Business management

Semester 2*

  • Food value chains
  • Online Marketing- and Communication Strategy

Year 2 - The Netherlands/ France

Semester 1*

  • Food Trade & Logistics
  • Marketing Research and Planning

Semester 2* (France)

  • Concept and Development of Regional Food Products
  • Production Methods and Management of Regional Foods
  • Specific Food Labelling
  • Relation between Food Production Systems and the Quality Taste of Food Products
  • Food Chemistry

Year 3 – Europe

  • Management (HRM, Leadership, Financial Business Management, E-marketing)
  • Cold Chain, Food conservation, Packaging, Food pricing, Catering
  • Food Politics and Policy
  • Research Methods, Sensory Analysis
  • Placement (three months)

Year 4 - The Netherlands

  • Two minors
  • Graduation internship and graduation assignment (may be undertaken anywhere in the world)
* During the first 18 months with English language training.