European Food Business

Suzan Vellekoop, student European Food Business

“Alles rondom voedsel vind ik erg interessant. Daarnaast kun je met een bedrijfskundige studie veel kanten op. Dat de studie in het Engels is, is niet alleen een leuk extraatje, maar ik heb nu al geleerd hoe belangrijk internationale ervaring is en dat dit in de toekomst alleen maar meer wordt. Ik ben blij dat voor ons de studie geen ‘droge stof’ bevat. Wij kunnen juist de bedrijfskundige theorie die we leren aan de hand van voorbeelden en projecten in de voedselsector concreet maken. In onze klas heeft iedereen dezelfde passie voor voedsel; we inspireren en motiveren elkaar!”

Marc Boxen, student European Food Business

“Door mijn mbo-opleiding aan de middelbare hotelschool in Groningen is voor mij de passie voor voedsel en voedselproductie ontwaakt. Die is niet gaan rusten en daardoor mijn keuze voor een bedrijfskundige opleiding zo beïnvloed dat ik voor European Food Business koos. Ik ben opgegroeid op het melkveebedrijf van mijn ouders. Van jongs af aan was ik al veel met voedsel in aanraking. Het internationale karakter van de studie heeft zeker meegewogen in mijn uiteindelijke keuze. Europese samenwerking is belangrijk en werkt mee aan zelfontwikkeling. Daarbij komt ook dat Frankrijk en Italië de landen bij uitstek zijn om meer over voedsel te leren.”