Bachelor voltijd opleiding Duurzame Bedrijfskunde Aeres Hogeschool Almere

Duurzame Bedrijfskunde

CROHO: Bedrijfskunde en Agribusiness (34866)
?
Ik zoek
Voltijdopleiding
Niveau opleiding
Bachelor
Locatie
Almere
Duur
4 jaar
Introductie

De studie

Jij bent ondernemend en ziet de toekomst duurzaam. Zie jij de kansen van duurzaamheid voor organisaties en bedrijven, en wil je daar direct mee aan de slag? Dan is de bachelor Duurzame Bedrijfskunde echt iets voor jou! Jij leert hoe je een bedrijf door verantwoorde keuzes te maken echt kan bijdragen aan een gezonde leefomgeving. Je gaat aan de slag met nieuwe verdienmodellen en leert hoe je zelf een duurzaam bedrijf kunt opstarten. Na deze studie kan jij als inkoopmanager of bedrijfskundige in circulaire economie aan de slag met wat bedrijven en consumenten echt bezighoudt: duurzaamheid en duurzamere producten.

Toelatingseisen

Zo word je toegelaten

Kenmerken
Studie in beeld

Dit beleven onze studenten

Plastic beach house | Duurzame bedrijfskunde | Aeres Hogeschool Almere
Boomstammen huis | Duurzame bedrijfskunde | Aeres Hogeschool Almere
Studie inhoud

Dit leer je tijdens je studie

Jaar 1

Je gaat aan de slag met een opdracht over preventie van afval en energieverspilling bij een bestaande organisatie. Met deze kennis op zak stroop je de mouwen op voor de volgende opdracht. Deze is gericht op optimalisatie in de (internationale) keten, waarbij kwaliteit voor de consument moet samengaan met een minimale milieu-impact.

Jaar 2

Wat speelt er in de markt? Daar geef je in het eerste deel van leerjaar 2 antwoord op. Je voert marktonderzoek uit gericht op energiebesparing, afvalscheiding, recycling, hergebruik en de deeleconomie. Daarna verdiep je je in goed werkgeverschap, gericht op een positieve bijdrage aan de directe leefomgeving.

Jaar 3

Ingewikkelde vraagstukken? Voor jou geen probleem! In leerjaar 3 ga je actief aan de slag met onderzoeksvaardigheden, ontdek je de volgende verdieping van circulaire economie, en maak je jouw persoonlijke leerlijn verder concreet. Dit doe je onder andere tijdens jouw halfjaarstage in binnen of buitenland!

Jaar 4

Dit is het jaar die jij volledig naar behoefte kan inrichten! Je volgt de minor Circular Business and Sustainable Entrepreneurship, De bedrijfsopdracht en de afstudeerscriptie mag jij zelf inplannen in overleg met je afstudeerdocent. Bij de bedrijfsopdracht richt je op het onderzoek en oplossen van een praktijkvraagstuk. Dit vormt direct de basis van de afstudeerscriptie.

Je toekomst

Wat je kunt na je studie

 • Baankansen

  Afgestudeerd? Na deze studie heb je een flinke dosis bedrijfskundige kennis in huis! Je denkt in duurzame en maatschappelijk relevante oplossingen, dat geeft je een voorsprong als groene veranderaar!

  • Junior adviseur maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)
  • Junior adviseur duurzame logistiek (bijvoorbeeld) gericht op recycling
  • Bedrijfskundige in de circulaire economie
  • Junior inkoopmanager met focus op duurzaamheid
  • Operationsmanager
  • Ketenregisseur
 • Ondernemen

  Ben je ondernemend en droom je over een eigen bedrijf? Ook dat kan natuurlijk met deze praktijkgerichte opleiding. Denk daarbij aan de volgende kansen:

  • Zelfstandig ondernemer in de circulaire economie
Enthousiast?

Tijd voor de volgende stap!

Stel je vraag aan Kitty (studieleider)