Cover B VT Docent Veehouderij

Ravenna, student Docent en kennismanager Veehouderij

“Ik wilde altijd al een opleiding doen met dieren. De landbouwdieren trekken mij aan. Tijdens mijn studie ben ik drie weken naar Denemarken geweest. Ik kreeg hier cursussen over veevoeding. Tijdens deze reis kreeg ik de bevestiging: ik zit op de goede plek, dit is mijn sector! Ik wil me later graag inzetten voor het welzijn van de dieren. Doordat je de studie op je eigen manier kunt invullen, kan ik me persoonlijk professionaliseren op een bepaald gebied. En kom ik er meteen achter wat ik wel en niet wil in de toekomst.”

Wridzer, student Docent en kennismanager Veehouderij

“Ik vind veehouderij een mooi vak en wil anderen er enthousiast over maken. Tijdens mijn eerste stage werkte ik met leerlingen die speciale aandacht nodig hebben door leer- en/of gedragsproblemen. Dat sprak mij aan. Aeres Hogeschool gaf mij de handvatten om mij hier in te ontwikkelen. Ik zocht stages en projecten die raakvlak hadden. Door deze ervaringen is het idee ontstaan om een rebound op te zetten binnen het bedrijf dat ik met mijn vader run. Op de reboundvoorziening gaan scholieren aan de slag die zich in het reguliere onderwijs moeilijk kunnen handhaven, om wat voor reden dan ook.”

Lees ook de verhalen van:

Vierdejaarsstudent Annemiek, die haar eigen bedrijf heeft opgericht

Derdejaarsstudent Linda, wil een baan in de veehouderij maar komt niet uit de sector