Cover B VT Docent  Tuin en Landschap

Tom, student Docent en kennismanager Tuin en Landschap

“Ik weet nog niet wat beter bij mij past: kennismanager of docent. Omdat ik beide beroepsprofielen leuk vind, is het prettig dat ik veel vrijheid krijg in de invulling van mijn studie. Het is aan jezelf hoe je het indeelt en welke kansen je grijpt, maar de kansen worden je wel aangeboden! Toen ik startte met de studie kwam meteen een kans voorbij: een studiereis naar Turkije. Een reis waar ik veel inspiratie heb opgedaan en medestudenten heb leren kennen. Juist omdat Aeres Hogeschool Wageningen een kleine school is, zijn er veel mogelijkheden. Flexibiliteit is een kenmerk van de school.”

Karina, student Docent en kennismanager Tuin en Landschap

“Na mijn mbo-opleiding wilde ik graag intensief met mijn vak (hovenier) bezig blijven. Zo kwam ik naar Aeres Hogeschool Wageningen. Een stage in het mbo heeft me op andere ideeën gebracht. Ik volgde een keuzemodule over leerlingen met leer- en gedragsproblemen. Het bezig zijn met zorgleerlingen vind ik super! Toen ik tijdens mijn afstudeerstage in het onderwijs alle verantwoordelijkheden over een klas kreeg, wist ik: dit is het! Ik ben nu vmbo-docent groene ruimte en docent van niveau I op het mbo. Ik heb veel leerlingen die extra zorg nodig hebben. Die sociale en menselijke aspecten van het onderwijs vind ik aantrekkelijk. Met mijn vak, hovenier, kom ik door mijn docentschap nog steeds in aanraking. Ik ben geen type voor een 9 tot 5 baan. Ik wil lekker bezig zijn en anderen wat leren. In het onderwijs is elke dag anders, dat maakt het afwisselend.”