Cover B VT Docent  Tuin en Akkerbouw

Annamarie, student Docent kennismanager Tuin- en akkerbouw

”Tijdens mijn studie ben ik betrokken geweest bij verschillende internationale projecten, in Kenia, Spanje en Frankrijk. Zoiets verloopt niet altijd gemakkelijk: je kent elkaar niet, de taal maakt het lastig en je moet iets in korte tijd voor elkaar krijgen. Maar het is ontzettend goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Je leert je interesse en professionaliteit te delen op internationaal niveau. Ik heb geleerd hoe ik mijn visie kan geven en hoe ik dat moet onderbouwen. Ik heb leren communiceren op verschillende niveaus. Mijn presentatie- en overtuigingskracht zijn groter geworden.”

Helena: “Mijn ambities liggen in het bedrijfsleven.”

“Naast mijn baan in ons familiebedrijf, een tulpveredelingsbedrijf, werk ik bij een stichting die voor uitwisseling van internationale studenten in de agrarische sector zorgt. Ik ga voor buitenlandse studenten op zoek naar een stagebedrijf in Nederland. Ik ben niet iemand die van 9 tot 5 op kantoor wil zitten. Ik wil ook buiten zijn en met mijn handen werken. Juist de combinatie die ik nu heb, maakt het ideaal; ik blijf in contact met veel agrarische bedrijven. Ik blijf netwerken en weet wat er speelt in de sector. Door deze studie heb ik geleerd hoe ik me moet presenteren en moet communiceren en dat is erg belangrijk.”