Cover B VT Docent Recreatie en Gezelschapsdieren

Rosalie: “Groen onderwijs past echt bij mij!”

“Ik doe veel praktische kennis op in mijn vrije tijd: ik heb in een zeehondencrèche gewerkt en ben vrijwilliger bij een stichting voor het opleiden van reddingshonden. Deze kennis gebruik ik ook tijdens mijn schoolstage. Ik geef les aan leerlingen op het mbo niveau 1 en 2. Hoe ik voor de klas moet staan en op welke manieren ik leerlingen kan prikkelen met mijn lesstof, dat zijn dingen die ik tijdens de opleiding leer. Ik heb veel contact met medestudenten. Je leert veel samen, geeft elkaar feedback en je ziet elkaar groeien. Dat vind ik mooi en motiverend.”

Celine: “Bij de diploma-uitreiking denk ik: ik heb ze wel zover gekregen!”

“Ik dacht altijd dat onderwijs niks voor mij was. Ik wilde vooral meer leren over communicatie. Ik volgde een aantal stages met PR-opdrachten in de groene sector, maar merkte dat dit minder bij mij paste. Uiteindelijk koos ik voor het vmbo-docentschap. Vmbo-leerlingen zijn niet altijd gemakkelijke leerlingen, maar het is juist een uitdaging dat ze niet altijd gemotiveerd zijn. Geen dag is hetzelfde. Ik baseer mijn lessen op de vragen die de leerlingen hebben. De vaardigheden die ik tijdens mijn lessen gebruik, heb ik bij Aeres Hogeschool Wageningen ontwikkeld en me eigen gemaakt.”

Bron: "Studiespecial Biologie 2019"