Paardenplaats pensionstal Hippische bedrijfskunde Aeres Hogeschool Dronten

Lili Verheggen doet de opleiding Docent en Kennismanager Paardensector en heeft haar stage bij de opleiding Paardensport en -houderij van Yuverta Roermond inmiddels afgerond. Ben je benieuwd hoe Lili deze stage ervaren heeft? Lees hier haar verhaal:

"Mijn naam is Lili Verheggen. Ik ben 20 jaar en woon in Nuenen, nabij Eindhoven. Ik volg de opleiding Educatie en Kennismanager Groene sector, specialisatie Paard aan Aeres Hogeschool Wageningen. Afgelopen semester heb ik stage gelopen op Yuverta Roermond mbo bij de studierichting Paardensport- en houderij. Hierbij gaf ik lessen, begeleidde ik studenten tijdens clinics, was ik begeleider tijdens de werkweek aan het begin van het jaar bij Zangersheide in Lanaken en allerlei andere werkzaamheden achter de schermen.

Vanuit mijn opleiding kreeg ik voor afgelopen semester de opdracht mee om individuele studenten en samenwerkingsgroepen tijdens een project te begeleiden. Hiermee ben ik aan de slag gegaan en het beviel me best goed!

Tekst gaat verder onder de foto's

Paardrijden springen over hindernis
Studenten in paardenstal
Dank stagiaire Lili DKM Paardensector
Groep studenten DKM Paardensector
Student op paard
Inmiddels is mijn stage bij Yuverta al tot een einde gekomen. Ik kijk zeer positief terug op mijn stage bij Yuverta Roermond! Ik heb weer veel geleerd en nieuwe ervaringen opgedaan. De studenten waren toppers om mee te werken en ook het hele docententeam waren top collega's

Ik zit nu in het derde jaar van mijn opleiding, nog 1 jaartje te gaan dus. Momenteel zit ik voor een halfjaar in het buitenland om een minor te volgen. Tijdens dit halfjaar buitenland studie zal ik de hele wereld afreizen. Het laatste halfjaar begon ik steeds meer interesse te krijgen in het bedrijfsleven. Vandaar dat ik een minor heb gekozen die focust op international business. Hiermee kan ik oriënteren welke aspecten in het bedrijfsleven mij het meest aanspreken. Voor deze minor ga ik naar Alnwick (Engeland), Bangkok (Thailand), Genua (Italië), Lombok (Indonesië) en tot slot naar Nelson (Nieuw-Zeeland). Een flink studieprogramma dus.

'Ik kijk zeer positief terug op mijn stage bij Yuverta Roermond! Ik heb veel geleerd en nieuwe ervaringen opgedaan.'

Lili Verheggen, derdejaars studente Docent en Kennismanager Paardensector

Lili student DKM Paardensector
Eind volgend schooljaar hoop ik mijn diploma binnen te slepen. Hierna wil ik me de eerste jaren na afstuderen focussen op het (internationale) bedrijfsleven. Ik verwacht wel dat ik na een aantal jaar weer les wil gaan geven op het mbo. Of ik moet eerder al het lesgeven en werken met studenten missen, dan kan ik natuurlijk kijken naar een combinatie van beide werelden", aldus Lili.