Student Roel Diepstraten

Roel, afgestudeerd, Bachelor Docent en kennismanager Natuur en Communicatie

"Mijn interesse ligt bij natuur en in de educatieve, creatieve hoek. De combinatie mens, natuur en creativiteit past binnen de studierichting Natuur en Communicatie. Ik was altijd druk met (natuur-)activiteiten en opdrachten buiten school. Deze kon ik goed verwerken in studiethema’s, opdrachten en stages. Zo sloot mijn studie aan bij mijn eigen plannen. Mijn keuzethema’s draaiden om marketing, management en creativiteit, wat ik direct kon gebruiken in mijn eigen bedrijf waarin ik freelancer educatie en natuur-cameraman ben, o.a. bij Vara Vroege Vogels, natuurfilms en Natuurmuseum Brabant.

De studiereizen met de hele groep waren erg inspirerend. Zo kan ik mij de reizen naar Kroatië en Polen nog heel goed herinneren. Niet alleen omdat het adembenemende plekken met bijzondere natuur waren, maar ook om het samen optrekken met enthousiaste medestudenten. Dat vond ik erg waardevol. Mijn stages zorgden voor brede oriëntatie en veel ervaring.

Bijzonder was de stage bij natuurfilm “De Nieuwe Wildernis”. De wereld van film was tot dan voor mij onbekend en het heeft me uiteindelijk veel nieuwe mogelijkheden opgeleverd. Bijzonder tijdens de stage was het bezoek aan de lepelaar- en grote zilverreigerkolonie midden in een groot moeras. Varend met een platboot hoorden we de karpers onder ons door zwemmen. Als echte dolfijnen kwamen de rugvinnen van deze vissen opduiken naast de boot. Vervolgens in de kolonie keken de reigers en de lepelaars ons aan en vlogen vervolgens één voor één op. Honderden witte vogels vlogen boven ons terwijl een enkeling op zijn nest achterbleef. We voelde ons helemaal niet op ons gemak en zeker niet welkom!

Mijn hobby is nu mijn beroep. Ik werk bij Natuurmuseum Brabant aan educatie (ik kon er blijven na mijn stage), waar ik bijvoorbeeld de educatieve App Vossenstreken maakte. Je kan er in verschillende natuurgebieden inspirerende wandelingen mee maken. Ook werk ik freelance met educatie en als natuur-cameraman, zoals bij Vara Vroege Vogels en de nieuwe bioscoopfilm WAD (waar je binnenkort meer van zult horen)."

Bron: "Studiespecial Biologie"