Cover B VT Docent Natuur en Communicatie

Bob, vierdejaars, Bachelor Docent en kennismanager Natuur en Communicatie

"Na mijn mbo4-opleiding Leisure, Events and Hospitality host heb ik gewerkt in de buitensport. Ik kreeg steeds meer interesse in gedrag en ontwikkeling van de mens en daarom ben ik met deze opleiding gestart. De combinatie werkplekleren (stage) en lessen in een week, past mij goed. Wat ik leer tijdens lessen, breng ik direct in de praktijk. En andersom, waar ik tegenaan loop in de praktijk kan ik direct voorleggen in de les. Ik heb gekozen voor de richting docent en pas daar mijn studiethema’s en stages op aan. Daarnaast ga ik een externe minor volgen. Zo vind ik mijn kennis over groene thema’s nog onvoldoende en wil ik me daar nog verder in ontwikkelen.

Werkplekleren vind ik geweldig. Het daagt je maximaal uit. Soms is het zwaar, geweldig en vermoeiend, maar iedere dag is anders en ik leer volop. Ik krijg er ook veel voor terug: feedback, complimenten en soms cadeautjes van leerlingen! Mijn eerste stage was bij Staatsbosbeheer, district de Peel en de Kempen. Hier verdiepte ik me in de flora en fauna en draaide mee met de boswachter Voorlichting, Pr en Recreatie (VPR). Ik onderzocht hoe ik de recreatie kon vergroten in het gebied. Waar is vraag naar, en wat is interessant? Een uitkomst hiervan was een wildfotografie hut, waarin overnacht kan worden. Ik zocht de juiste locatie, verdiepte me in vogelsoorten en in gebiedskenmerken voor meer fauna.

Ik loop nu 2,5 jaar stage op het Helicon MBO in Velp en ging daarbij terug naar mijn passie voor buitensport. Ik mocht proeven aan docent-zijn door te ervaren en fouten te maken. IK WAS OM. Dit is wat ik wil: docent zijn met passie voor mijn vak. Liefde voor natuur, sport èn mens gecombineerd en vertaald naar vakken die ik geef, zoals outdoor vakken (klimmen, bushcraften en mountainbiken) en ook lessen in bijvoorbeeld didactiek en flora en fauna. Ik heb contact met mensen en kan mijn passie voor buiten met hen delen. Inmiddels ben ik onderdeel van het team geworden. Ik zit hier volledig op mijn plek en doe mijn uiterste best (en hoop dat ik na mijn studie hier mag gaan werken)."