Cover B VT Docent Natuur en Communicatie

Chris: "De werkplek die ik nu heb, maakt het helemaal super."

“Ik wil mijn kennis overbrengen op anderen, maar dan wel over zaken waar ik passie voor heb. Daarom koos ik voor Aeres Hogeschool Wageningen. De lessen zijn activerend en lang niet altijd in een lokaal. We trekken er regelmatig op uit om kennis op te doen. Ik vind het een prettige manier van leren. Het prikkelt mij om dat ook met leerlingen te gaan doen. De werkplek die ik nu heb, maakt het helemaal super. Ik werk bij een organisatie waar scholen langskomen om bezig te gaan in de natuur. Ik begeleid deze groepen. Geen dag is hetzelfde, ik kan mijn vakkennis kwijt en ga elke dag met een voldaan gevoel naar huis.”

Wendy: “Samen met medestudenten hebben we een studiegroep opgericht, om van elkaar te leren!”

“Ik ben met medestudenten een studiegroep voor Natuur en Communicatie begonnen. Het doel is elkaar beter te leren kennen, vakkennis uit te breiden en te leren van elkaars keuzes. Op Facebook wisselen we bijvoorbeeld stage-ideeën uit. Ook organiseren we studiereizen, zoals naar Kroatië. Voor deze reis maakte ik het programma en we bezochten onder andere de nationale parken Velebit en Plitvice. De ervaringen van de reis kunnen we goed inpassen in de opleiding. Ook op deze manier geef ik, naast mijn stage- en opdrachtkeuzes, vorm aan mijn opleiding.”

Hanneke: “Ik heb mijn eigen studiepad kunnen kiezen.”

“Deze studie is praktijkgericht, vooral door de verbinding tussen lessen op school en de werkplek. Wat het extra leuk maakt, is dat je soms met studenten van verschillende studierichtingen in een les zit. Je bent dan allemaal met dezelfde lesinhoud bezig op je stage, alleen is de situatie bij iedereen verschillend. Omdat er tijdens de lessen veel wordt gedeeld, hoor je allerlei verhalen uit verschillende vakgebieden. Zo krijg ik een breed beeld van alle mogelijkheden en dat inspireert me. Ik heb mijn eigen studiepad kunnen kiezen uit de verschillende modules die er zijn. De diversiteit aan keuzemogelijkheden en vooruitstrevende docenten vind ik prettig aan Aeres Hogeschool Wageningen.”

Lees ook de verhalen van:

Vierdejaarsstudent Bob, die kiest voor een carrière in het onderwijs

Afgestudeerde Roel, die nu werkt in natuureducatie en -fotografie