Cover B VT Docent Dienstverlening en Producten

Deze opleiding biedt je een brede toekomst in het vakgebied dienstverlening en producten. Na afronding van de studie ontvang je een bachelortitel. Bovendien kun je als docent in het onderwijs aan de slag in het vmbo, mbo en hbo. Naast het onderwijs kun je ook terecht in het bedrijfsleven of bij de overheid. Jij bent een expert in je vak en weet hoe je mensen hiervoor enthousiast maakt. Je kunt kennis op een creatieve manier overdragen.

Welk beroep kun je na de opleiding uitoefenen?

Denk bijvoorbeeld aan:

• docent vmbo-profiel Dienstverlening en Producten
  • trainer/coach of adviseur in het bedrijfsleven
  • adviseur bij maatschappelijke -, branche- of educatieve organisaties
  • zelfstandig ondernemer

Je kunt een baan in het onderwijs goed combineren met een baan in het bedrijfsleven, of het afwisselen. Kies wat bij jou het beste past. Dat maakt je flexibel en het vergroot je kansen op de arbeidsmarkt. Onze afgestudeerden vinden dan ook snel een baan op niveau.

Docent of Kennismanager?

Wat doet een docent in het beroepsonderwijs? En wat is een kennismanager? En wat hebben beide functies met elkaar te maken? We leggen het graag uit. Het beroepsonderwijs (vmbo, mbo, hbo) leidt leerlingen/studenten op voor een beroep. Daarbij is het nodig dat de leraar/docent niet alleen de theorie kent, maar ook de beroepssector goed kent (waar de leerling/student in gaat werken) en daarbinnen een netwerk heeft opgebouwd. Een docent in het beroepsonderwijs staat middenin de praktijk.

Tijdens de opleiding krijg je theorie en loop je veel stage in scholen en bedrijven/organisaties. Je leert daarbij:

• je te verdiepen in je vak;
  • hoe mensen leren;
  • hoe je daarbij kunt ondersteunen;
  • hoe je het leren kunt organiseren.

Je kijkt ook wat de ontwikkelingen in de beroepssector zijn en hoe je daar modern onderwijs van maakt. En je leert omgaan met leerlingen van verschillende leeftijden en ook met volwassenen. Daarom ben je aantrekkelijk voor scholen én bedrijven.

Je bent na je opleiding dus allebei:

• én een docent, die de wereld waarin je leerlingen/studenten gaan werken, goed kent;
  • én een kennismanager; een expert in dienstverlening en producten, waarbij je goed anderen kan laten leren (kinderen, volwassenen, in educatieve of bedrijfsomgevingen).

Beide functies moet je goed beheersen om succesvol te zijn.