Cover B VT Docent Consumptieve Techniek

Nino, student

“Ik wilde eigenlijk nooit docent worden. Nu vind ik het minstens net zo leuk als koken, dat had ik niet verwacht. Mijn favoriete vak is didactiek, het verhaal achter het lesgeven. En het vak presenteren vind ik erg leuk, dat je leert hoe je voor de klas staat.

Ik wil na de opleiding docent worden. Je ziet de vooruitgang, de stappen die leerlingen maken. Dat je ze aan het einde van het jaar echt iets hebt geleerd, het is heel tastbaar. Je leert hen iets wat ze misschien de rest van hun leven gebruiken. Dat geeft voldoening.”

Chanel, student

“Je verdiept je tijdens op opleiding ook in je vak; ik heb bijvoorbeeld microbiologisch onderzoek gedaan. In een restaurant serveerden ze rauwe vis op een houten plank. Die gaat daarna in de afwasmachine. Ik onderzocht hoe dat werkt, of er bacteriën in blijven zitten etc. Je leert ook over schimmels, conserveren, houdbaarheid en krijgt het verhaal achter het verhaal. Je gaat je er echt in verdiepen en kijkt anders naar levensmiddelen.

Mijn toekomst? Ik zou graag een eigen restaurant beginnen waar ook les gegeven wordt.”