Cover B VT Docent Bloemsierkunst

Marloes: “Ik leer allerlei leuke beroepsmogelijkheden kennen”

“Door de diversiteit in lessen en werkplekken kom ik met veel nieuwe dingen in aanraking. De docenten vertellen niet precies hoe je iets moet doen, maar geven voorbeelden van hoe je het zou kunnen doen. Door zelf iets te ervaren, is het meer vertrouwd en ga je het zelf ook toepassen. Ik coach nu bijvoorbeeld mbo-leerlingen en merk hoeveel ik eraan heb dat ik hier op school zelf veel gecoacht wordt. In mijn vrije tijd geef ik les in spinning. Lesvoorbereiding en motivatie behouden bij de groep (in ieder geval de sporters) heb ik tijdens mijn studie geleerd.”

Sanne: “Mijn kennis van onderwijs is ook handig in het bedrijfsleven”

“Vaardigheden die ik in de onderwijsstages heb opgedaan, gebruik ik nu in mijn baan als adviseur bij een branchevereniging voor bloemisten. Door het coachen van leerlingen leerde ik veel over gesprekstechnieken. Wanneer ik een advies voor een bloemist schrijf, moet ik eerst de situatie helder voor ogen hebben. Juist door goede vragen te stellen en op bepaalde momenten stiltes te laten vallen, komen de verhalen los. Mijn houding en presentatie zijn ook belangrijk. Door deze studie weet ik hoe ik informatie moet overbrengen en op verschillende niveaus kan communiceren. Dus ook als je niet het onderwijs in gaat, heb je veel aan je onderwijservaringen. En wie weet ligt mijn ambitie in de toekomst wel in het onderwijs.”