Bachelor voltijd studie Diergezondheid en management Aeres Hogeschool Dronten

Arlette: "Als hbo’er ben je zowel breed als specifiek opgeleid."

Ik vond dat ik na mijn mbo-studie Paraveterinair dierenartsassistent meer in mijn mars had en ik wilde een vervolgstudie doen. Tijdens mijn oriëntatie kwam ik ook in Dronten. Het praktijkgerichte onderwijs en de sfeer spraken mij vanaf het eerste moment aan. Ik zie een hbo-studie als een uitbreiding en verdieping van mijn kennis. Daarnaast heb ik ook veel geleerd van vakken als economie, marketing en procesmanagement. Na mijn studie wil ik hoogstwaarschijnlijk de master Animal Science aan Wageningen UR gaan volgen. Als hbo’er ben je zowel breed als specifiek opgeleid. Je hebt je bijvoorbeeld verdiept in onderwerpen die jij leuk vindt tijdens je studie, waardoor je specialist bent geworden in je eigen onderwerp. Tijdens de studie hebben we veel contact gehad met bedrijven in de branche, waardoor je, als je afstudeert, al een goed netwerk hebt opgebouwd. Als afgestudeerde ben je zeker van meerwaarde voor een dier-gerelateerd bedrijf.

Sophie: "Na het behalen van je diploma ben je in staat de sector professionaliteit en deskundigheid te bieden binnen functies waarin dit nu nog ontbreekt."

Van jongs af aan ben ik al weg van dieren. Op de middelbare school startte ik met (vrijwilligers)werk in de huisdierensector om te ervaren of ik dit echt leuk vond. Dit pakte positief uit waardoor ik zeker wist dat ik later een baan binnen deze sector wilde. Na het vwo ging ik mij oriënteren op een vervolgstudie, het aanbod op universitair niveau sprak mij niet aan. De studie Diergezondheid & Management echter wel. Je wordt breed opgeleid. De modules Productontwikkeling en Beleidsgericht ondernemen vond ik bijvoorbeeld erg interessant. Je leert bijvoorbeeld meer over het ontwikkelen van een diervoeder: van ontwikkeling tot productie en van verpakking tot verkoop. Na het behalen van je diploma ben je in staat de sector professionaliteit en deskundigheid te bieden binnen functies waarin dit nu nog ontbreekt.