Bachelor voltijd studie Agrotechniek en management Aeres Hogeschool Dronten

Ruben: ''Je kunt de bedrijfskundige leerstof direct koppelen aan de agrotechnieksector.''

"Ik heb voor een bedrijfskundige studie gekozen waar agrotechniek centraal staat omdat het een goede combinatie is. Je kunt de bedrijfskundige leerstof direct koppelen aan de agrotechnieksector. Je leert de belangrijkste bedrijfskundige aspecten en daarnaast werk je ook aan je technische kennis en inzicht. De studie bestaat voor 70% uit bedrijfskundige vakken, je legt hiermee een goede basis en hebt zo voldoende kennis om bijvoorbeeld een eigen onderneming te starten of als adviseur aan het werk te gaan. Na het behalen van mijn diploma wil ik graag de ondernemerschapskant op."

Thomas: ''Omdat ik op het mbo vooral veel technische kennis heb opgedaan, wil ik nu juist mijn bedrijfskundige kennis vergroten en mijn horizon verbreden.''

"Na het behalen van mijn mbo-diploma was ik nog niet klaar met studeren. Ik zag het niet zitten om mijn hele leven in een werkplaats van een mechanisatiebedrijf te sleutelen, alhoewel het nog steeds mijn grootste hobby is. Het is wel mijn doel om vanuit de werkplaats door te groeien naar iemand met een leidinggevende functie. Misschien wil ik ook wel een eigen (landbouwmechanisatie)bedrijf oprichten, maar daarvoor wil ik eerst meer werkervaring opdoen. Omdat ik op het mbo vooral veel technische kennis heb opgedaan wil ik nu juist mijn bedrijfskundige kennis vergroten en mijn horizon verbreden. Een leidinggevende functie vraagt meer bedrijfskundige kennis dan een monteursfunctie. Daarom koos ik voor deze bedrijfskundige studie."

Interview met oud-student