Bachelor voltijd studie Agrarisch ondernemerschap Tuin en akkerbouw Aeres Hogeschool Dronten

Robin: “Ik ben samen met een partner een eigen bedrijf gestart“

“Ik heb eerst een mbo-studie aan de biologische landbouwschool Warmonderhof gevolgd. Hier heb ik veel geleerd op het gebied van teelttechniek en bodem. In de toekomst wil ik graag het biologische bedrijf van mijn ouders over nemen. Omdat ik al over veel plantaardig kennis beschik, koos ik voor de studie Agrarisch Ondernemerschap Tuinbouw & Akkerbouw. Hier ligt de focus meer op bedrijfskundige en economische modules. De modules ‘Bedrijfsanalyse Tuin- en akkerbouw’, ‘Oriëntatie startend ondernemer’ en ‘Jong ondernemen’ vind ik interessant om te volgen.

Tijdens de eerste module ga je op een andere manier naar het bedrijf kijken en probeer je verbeterpunten te vinden. Ook ga je de financiële kant van het bedrijf belichten en uitrekenen wat het rendement is en waar uitdagingen liggen; dit leer je tijdens de tweede module. Met de laatste module 'Jong ondernemen' kun je je eigen wensen en ideeën die je hebt over het bedrijf invoeren en doorrekenen op financiële haalbaarheid. Dit sprak mij erg aan.

Afgelopen jaar ben ik samen met een partner een eigen bedrijf gestart: Lenders Peeters Organic Plants B.V. Hierbij richten we ons op de opkweek en verkoop van biologische preiplanten. Doordat ik in mijn laatste studiejaar mee mag doen met het uniek afstudeertraject ‘Green Starters’ van de hogeschool kan ik mijn bedrijf heel goed combineren met mijn studie. Een geweldige ervaring.”