sfeerbeeld g&o weckpotten twee mensen knus

Jaar 1

Voedselsystemen in de praktijk

In het eerste jaar verdiep je je in de basistheorie van de gehele keten en de verschillende facetten die daarbij komen kijken, zoals duurzaamheid, smaak, eethistorie en eetcultuur. In deze vier modules baan je je een weg door de voedselketen van grond (producenten, tuinbouw) tot mond (restaurant, supermarkt, thuis).

Verduurzaming, kwaliteit en logistiek

Wat zijn de sterkten en zwakten van ons voedselsysteem? Jij gaat op zoek naar deze antwoorden. Je leert het ontwikkelen van een visie en een strategie. Aan het einde van het eerste jaar kun jij adviseren over verbeteringen die leiden tot verduurzaming van bedrijfsprocessen.

Jaar 2

Gastronomie, risico, bedrijf en recht

In het tweede jaar staat ondernemerschap centraal. Je gaat je verder verdiepen in de bedrijfskundige kant van gastronomie en gaat op zoek naar nieuwe vormen van samenwerking binnen de keten. Ook leer je hoe je als ondernemer kunt inhaken op trends, innovaties en ontwikkelingen in de sector.

Leiderschap en innoverend ondernemen

Van een gastronomisch ondernemer wordt verwacht dat je een eigen ondernemingsconcept kunt ontwikkelen en dat je die onderneming kunt opzetten en draaiende houden. In de laatste module laat je dat zien door jouw Meesterstuk.

Gedurende je gehele studie werk je de helft van de week bij een bedrijf als onderdeel van het duale traject. Ook krijg je diverse gastcolleges en ga je op excursies in binnen- en buitenland.