Gastronomie & Ondernemerschap (duaal)

Niveau
Associate degree
Duur
2 jaar
Locatie
Almere
Niveau
Associate degree
Duur
2 jaar
Faculteit
Almere

Heb jij altijd al op hoog niveau als food professional willen werken? Heb je een passie voor eten, maar wil je ook het grotere plaatje van het voedselsysteem leren zien? Wil je innoveren in de food sector met oog voor duurzaamheid? Dan is de Associate degree Gastronomie & Ondernemerschap iets voor jou!

Tijdens de opleiding word je aangemoedigd om je eigen rol in het voedselsysteem en in een (eigen) organisatie te ontdekken. Je leert hoe je een stevige voedselonderneming kan neerzetten en draaiende kan houden, en hoe je je innovatieve ideeën rendabel kan maken. Het onderwijs richt zich op een holistische benadering van voedsel, dus alles wat je als food professional moet weten komt aan bod. Bedrijfskunde en duurzaamheid lopen als rode draad door de opleiding.

> Bekijk hier de opbouw van de studie

Talent voor groei
  • 2-jarige Associate degree
  • Praktijkgericht
  • Almere
  • Duaal
  • Nederlandstalig

Praktijk & theorie

De Associate degree Gastronomie & Ondernemerschap is een duale studie. Actief leren en in de praktijk leren staan centraal in de opleiding. Tijdens je opleiding werk je bij een bedrijf uit de community die rondom de opleiding is opgebouwd. Daar kan je meteen in de praktijk toepassen wat je hebt geleerd. Andersom neem je ook casussen die je in de praktijk tegenkomt mee naar school, zodat je tijdens je opleiding aan echte vraagstukken kan werken.

Toelating

Aantoonbare affiniteit met eten en koken (professioneel of privé), en:

  • Havo-diploma
  • Vwo-diploma
  • Mbo-diploma

Opbouw

De Associate degree duurt twee jaar.

In het eerste jaar volg je (onder andere) lessen over de voedselketen en bedrijfskunde. Na dit jaar weet jij alles over de onderwerpen duurzaamheid, smaak, eethistorie en -cultuur.

Het tweede jaar staat in het teken van verdieping en het afstuderen. Je gaat je verder verdiepen in de theorie en bedrijfskunde in de praktijk. Daarnaast werk je ook dit jaar weer als onderdeel van het duale traject aan een opdracht bij een bedrijf. In de laatste maanden rond je de duale opdracht af en maak je een zelfgekozen afstudeeropdracht.

Toekomst

Na deze studie  ben je een professional op het gebied van food. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als:

  • Ondernemer: Je brengt innovatieve, duurzame (voedsel) producten en concepten op de markt;
  • Innovator: je denkt binnen een bedrijf mee aan innovatie, duurzame (voedsel) producten of oplossingen;
  • Producent: je produceert (voedsel) producten als boer, teler, of fabrikant;
  • Leidinggevende: je werkt als leidinggevende in de food sector of horeca;
  • Vakpersoon: je gaat ambachtelijk te werk als bijvoorbeeld bakker of slager.