De studie

De kunst van lekker eten en drinken: dat is wat jou bezighoudt! Wil je het voedselsysteem begrijpen en leren hoe je hier binnen kunt innoveren met oog voor duurzaamheid? Ga dan voor de Associate degree gastronomie & ondernemerschap. Je leert hoe je een sterke onderneming neerzet en hoe je jouw ideeën rendabel maakt. Drie dagen per week breng je je kennis in de praktijk bij een zelfgekozen bedrijf. Al tijdens je studie ga je als food professional aan de slag in verschillende rollen binnen de horeca en voedselwereld.

Zo word je toegelaten

Studie in beeld

Dit beleven onze studenten

sfeerbeeld g&o weckpotten twee mensen knus
standaard beeld g&o student kas laptop
Consumptieve techniek twee koks in keuken salade
Tomaten bereiden
Food Systems Innovation
Studie inhoud

Dit leer je tijdens je studie

Jaar 1

Je gaat aan de slag met de voedselketen van grond tot mond. Je zoomt in op producenten en tuinbouw, maar ook restaurants, supermarkten en de consumptie thuis. Je ontdekt de sterktes en zwaktes van dit systeem en leert een visie en strategie te ontwikkelen.

Jaar 2

Je verdiept je verder in de bedrijfskundige kant van gastronomie en je zoekt naar nieuwe vormen van samenwerking binnen de keten. Trends, innovaties en ontwikkelingen binnen de sector? Jij weet hier op in te spelen! Dit laat je zien door het ontwikkelen van een ondernemingsconcept, en het aller belangrijkste: het draaiende kan houden. In de laatste module laat jij dat zien door jouw Meesterstuk.

Je toekomst

Wat je kunt na je studie

• Baankansen

Na deze studie ben je toegepast gastronoom: een food professional. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als:

• Boer, teler, of fabrikant
    • Leidinggevende in de food sector of horeca
    • Ambachtelijk bakker of slager
  • Ondernemen

Ben je ondernemend en droom je over een eigen bedrijf? Ook dat kan natuurlijk met deze praktijkgerichte opleiding. Denk daarbij aan de volgende kansen:

• Ondernemer in vernieuwende, duurzame producten
    • Innovator in (voedsel) producten en concepten