Cookies op www.aereshogeschool.nl
Aeres gaat zeer zorgvuldig om met haar informatie en zal deze gegevens nooit aan derden ter beschikking stellen.
Wil jij op hoog niveau als food professional aan de slag? Heb je een passie voor voeding, horeca en gastronomie? Dan is de Associate degree Gastronomie & Ondernemerschap dé ideale opleiding voor jou! Je leert het grotere plaatje van het voedselsysteem zien en begrijpen én je leert hoe je binnen dit systeem kunt innoveren met oog voor duurzaamheid. Na afronding van de opleiding ben je toegepast gastronoom en kun je in verschillende rollen binnen de horeca en voedingswereld aan de slag!
Tijdens deze tweejarige opleiding leer je hoe je een sterke onderneming neerzet. Maar ook hoe je deze vervolgens draaiende houdt en hoe je jouw innovatieve ideeën rendabel maakt. Bedrijfskunde en duurzaamheid lopen als rode draad door de opleiding. Drie van de vijf schooldagen ga jij in een zelfgekozen bedrijf aan de slag om je kennis meteen in de praktijk toe te passen (duaal studeren). De overige twee dagen volg je theorie- en praktijkonderwijs dat gericht is op het hele voedselsysteem: van grond tot mond. Je wordt aangemoedigd om jouw eigen rol in dit systeem te ontdekken. Kortom: bij de Ad Gastronomie en Ondernemerschap leer je met jouw passie voor alles wat met eten en drinken te maken heeft, toekomstgericht leiderschap in te zetten om een vernieuwende en duurzame horeca- of voedselonderneming te realiseren.
De Associate degree Gastronomie en Ondernemerschap is een duale studie. Twee dagen per week zijn er lesdagen waarop je theorie- en praktijkkennis opdoet. De overige drie dagen werk je bij een zelfgekozen bedrijf. Je kunt ook kiezen uit enkele werkplekken binnen het netwerk van de opleiding. Op de werkplek pas je direct in de praktijk toe wat je in de theorie- en praktijklessen hebt geleerd. Andersom werk je op school ook aan vraagstukken die je tegenkomt tijdens je werk. Op die manier leer je tijdens de opleiding hoe je echte vraagstukken analyseert en oplost.
Aantoonbare affiniteit met eten en koken (professioneel of privé), en een van onderstaande diploma's:
Na deze studie ben je toegepast gastronoom: een food professional. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als: