Duurzame bedrijfskunde

Almere
Associate degree
2 jaar

Papier maken van waterplanten of skateboards produceren van plastic doppen, als bedrijf kun je geld verdienen door verantwoord te ondernemen. Wil je meer weten over duurzame bedrijfskunde, maar vind je een vierjarige bachelorstudie te lang? Volg dan de Associate degree Duurzame bedrijfskunde, een korte tweejarige hbo-studie. Tijdens deze studie leer je onder andere meer over thema’s als circulaire economie en bedrijfskunde in relatie tot maatschappelijke vraagstukken.

Waarom kies je voor deze studie?

• Tweejarige studie op hbo-niveau
  • Bijdragen aan duurzaamheid
  • Aan de slag met echte bedrijfsopdrachten
  • Innovatieve businessmodellen toepassen
Talent voor groei
  • 2-jarige Associate degree
  • Praktijkgericht
  • Almere
  • Voltijd
Bekijk alle cijfers op "Studie in cijfers"

Inhoud van de studie

Leren hoe een bedrijf minder verspilt of creatieve oplossingen bedenken om reststromen te recyclen tot nuttige producten… Je leert het tijdens de Associate degree (Ad) Duurzame bedrijfskunde! Tijdens de studie ga je aan de slag met echte bedrijfsopdrachten op het gebied van circulaire economie. Je leert hoe een bedrijf geld kan verdienen door producten te maken uit afval. Ook leer je hoe bedrijven een bijdrage kunnen leveren aan een leefbare maatschappij waarin verantwoorde keuzes worden gemaakt.

Toelating

Havo met profiel

• Natuur en gezondheid
  • Natuur en techniek
  • Economie en maatschappij
  • Cultuur en maatschappij (met wiskunde)

Vwo-diploma

Mbo-diploma

• Niveau 4

Opbouw

Een jaar bestaat uit twee semesters met een eigen thema. In het eerste jaar ga je aan de slag met verspilling en kwaliteit. Je volgt vakken als kwaliteitsmanagement en voedselveiligheid. Het tweede jaar gaat over duurzaam ondernemen en marktonderzoek. Je volgt onder andere lessen op het gebied van marketing en innovatiemanagement.

Toekomst

Na deze studie heb je een flinke dosis bedrijfskundige kennis in huis. Bovendien kun je denken in duurzame en maatschappelijk relevante oplossingen. Dat geeft je een voorsprong! Dankzij deze voorsprong kun je onder andere aan het werk als:

• Junior adviseur maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)
  • Junior adviseur duurzame logistiek (bijvoorbeeld) gericht op recycling
  • Bedrijfskundige in de circulaire economie
  • Junior inkoopmanager met focus op duurzaamheid
  • Zelfstandig ondernemer in de circulaire economie

Interesse?

• Ontmoet onze studenten en docenten. Bezoek een open dag of loop een dag mee met een student.

Voorlichting
  • Verhuis je voor jouw studie naar Almere? Lees meer over de mogelijkheden.

Studentenleven
  • Hoeveel kost deze studie? Lees hier meer over de hoogte van het collegegeld.

Collegegeld
  • Wil jij je inschrijven voor deze studie? Dit doe je via de website van Studielink.