Steeds meer consumenten kiezen voor duurzamere producten. Duurzaamheid is daarom een hot topic op de agenda van bedrijven. Ben jij geïnteresseerd in circulaire economie, ondernemerschap en innovatiemanagement? Wil jij organisaties helpen met het verduurzamen van hun bedrijfsprocessen en ben jij praktisch ingesteld? Dan is de 2-jarige Associate degree Duurzame Bedrijfskunde echt iets voor jou! Na de 2-jarige Associate degree is het mogelijk om zonder vertraging door te stromen naar de bachelor.

Waarom kies je voor deze studie?

• we zijn de aarde aan het uitputten, daar wil jij iets tegen doen
  • je wilt de impact van organisaties verbeteren en verduurzamen
  • je gaat tijdens de studie aan de slag met actuele bedrijfsopdrachten
  • innovatieve businessmodellen toepassen
  • je bent oplossingsgericht
  • directe doorstroom naar de bachelor mogelijk

> Bekijk hier de opbouw van de studie

Talent voor groei
  • 2-jarige Associate degree
  • Praktijkgericht
  • Almere
  • Voltijd
  • Doorstroom bachelor studie
  • Nederlandstalig

Inhoud van de studie

Leren hoe een bedrijf minder verspilt of met nieuwe verdien- en bedrijfsmodellen een bedrijf op de duurzame kaart zetten... Je leert het tijdens de Associate degree (Ad) Duurzame Bedrijfskunde! Tijdens de studie ga je aan de slag met echte bedrijfsopdrachten op het gebied van circulaire economie. Je leert hoe een bedrijf geld kan verdienen door producten te maken uit afval. Ook leer je hoe bedrijven een bijdrage kunnen leveren aan een leefbare maatschappij waarin verantwoorde keuzes worden gemaakt.

Docent Anca de Vries en student Susan Zeilmaker vertellen in deze presentatie over de Ad Duurzame Bedrijfskunde. Wat is Duurzame Bedrijfskunde, wat houdt een Associate degree in en wat kun je na deze studie gaan doen?

Toelating

Havo met profiel

• Natuur en gezondheid
  • Natuur en techniek
  • Economie en maatschappij
  • Cultuur en maatschappij (met wiskunde)

Vwo-diploma

Mbo-diploma

• Niveau 4

Opbouw

Een jaar bestaat uit twee semesters met een eigen thema. In het eerste jaar ga je aan de slag met verspilling en kwaliteit. Je volgt vakken als kwaliteitsmanagement en voedselveiligheid. Het tweede jaar gaat over duurzaam ondernemen en marktonderzoek. Je volgt onder andere lessen op het gebied van marketing en innovatiemanagement.

Toekomst

Na deze studie heb je een flinke dosis bedrijfskundige kennis in huis. Bovendien kun je denken in duurzame en maatschappelijk relevante oplossingen. Dat geeft je een voorsprong! Je kan na de Ad zonder vertraging doorstuderen voor je bachelor-diploma, maar je kan ook direct aan het werk als:

• Junior adviseur maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)
  • Junior adviseur duurzame logistiek (bijvoorbeeld) gericht op recycling
  • Bedrijfskundige in de circulaire economie
  • Junior inkoopmanager met focus op duurzaamheid
  • Zelfstandig ondernemer in de circulaire economie

Interesse?

• Om je zo goed mogelijk te helpen bij het maken van jouw studiekeuze, bieden we verschillende voorlichtingsactiviteiten aan. Bekijk ze hier.

Voorlichting
  • Verhuis je voor jouw studie naar Almere? Lees meer over de mogelijkheden.

Studentenleven
  • Hoeveel kost deze studie? Lees hier meer over de hoogte van het collegegeld.

Collegegeld
  • Wil jij je inschrijven voor deze studie? Dit doe je via de website van Studielink.