De studie

Jij bent ondernemend en ziet de toekomst duurzaam. 4 jaar studeren? Dat is te lang voor jou. Zie jij de kansen van duurzaamheid voor organisaties en bedrijven, en wil je daar direct mee aan de slag? De 2-jarige Associate degree Duurzame Bedrijfskunde is dan echt iets voor jou! Na deze studie kan jij aan de slag met dat wat bedrijven en consumenten echt bezighoudt: duurzaamheid en duurzamere producten. Toch doorstuderen? Dat kan! Na de 2 jaar is het mogelijk om zonder vertraging door te stromen naar de bachelor.

Zo word je toegelaten

Studie in beeld

Dit beleven onze studenten

Studenten in overleg Aeres Hogeschool Almere
student in laboratorium onderzoek Aeres Hogeschool Almere
Groene vingers
Groene sector docent met studenten in kas
Two students outside of Aeres University of Applied Sciences Almere
Studie inhoud

Dit leer je tijdens je studie

Jaar 1

Jij gaat aan de slag met een opdracht over preventie van afval en energieverspilling bij een bestaande organisatie. Met deze kennis op zak stroop je de mouwen op voor de volgende opdracht. Deze is gericht op optimalisatie in de (internationale) keten, waarbij kwaliteit voor de consument moet samengaan met een minimale milieu-impact.

Jaar 2

Je voert marktonderzoek uit gericht op energiebesparing, afvalscheiding, recycling, hergebruik en de deeleconomie. Daarna verdiep je je in goed werkgeverschap, gericht op een positieve bijdrage aan de directe leefomgeving. Je sluit je studie af met een afstudeerwerkstuk, gericht op het oplossen van een praktijkvraagstuk.

Je toekomst

Wat je kunt na je studie

• Baankansen

Na deze studie heb je een flinke dosis bedrijfskundige kennis in huis! Je denkt in duurzame en maatschappelijk relevante oplossingen, dat geeft je een voorsprong als groene veranderaar! Je kunt bijvoorbeeld aan de slag gaan als:

• Junior adviseur maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)
    • Junior adviseur duurzame logistiek (bijvoorbeeld) gericht op recycling
    • Bedrijfskundige in de circulaire economie
    • Junior inkoopmanager met focus op duurzaamheid
    • (Junior) operationsmanager
  • Ondernemen

Ben je ondernemend en droom je over een eigen bedrijf? Ook dat kan natuurlijk met deze praktijkgerichte opleiding. Denk daarbij aan de volgende kansen:

• Zelfstandig ondernemer in de circulaire economie
    • Extern adviseur
  • Doorstuderen

Heb je de smaak te pakken en wil je verder studeren? Na het behalen van je diploma kun je naadloos doorstromen in de bachelor en heb je in vier jaar tijd een bachelorsdiploma.