Bloemwerk Ad Bloemsierkunst deeltijd

Wat is de inhoud van deze studie?

Tijdens de studie leer je op hbo-niveau:

  • de herkomst en achtergronden van bloemen en planten;
  • hoe je met bloemen emoties uitdrukt;
  • hoe je duurzaam omgaat met materialen;
  • over verschillende kanten van het ondernemerschap;
  • goed communiceren, demonstreren, presenteren en adviseren;
  • je eigen identiteit in het vak ontdekken.

Groene kennis, - vaardigheden en design

Als je deze opleiding hebt afgerond, ben je uitgegroeid tot een professional, die bewust-kritisch met materiaal omgaat en duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Je hebt goede vakinhoudelijke kennis en weet alles over de herkomst van bloemen en planten. We gebruiken bloemen om emoties uit te drukken. Jij weet hoe je hierop moet inspelen, denkend vanuit vormgevingsprincipes. Daarbij kijk je ook naar andere culturen; je contacten met opdrachtgevers en consumenten zullen zich regelmatig over de grens afspelen.

Communiceren

Op de juiste manier leren communiceren is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Deze vaardigheid is onmisbaar in de rol van adviseur, opleider of begeleider en heb je nodig om aan je opdrachtgevers en collega’s uit te leggen wat je doet, maakt en wat je visie is. Zo word je een volwaardig gesprekspartner voor bijvoorbeeld architecten, etaleurs en evenementenorganisaties, en werk je op die manier indirect altijd aan je acquisitie. Denk bijvoorbeeld aan het geven van demonstraties waarbij je tegelijkertijd helder uitlegt wat je aan het doen bent.

Je werkt bovendien serieus aan je persoonlijke ontwikkeling, door de hele opleiding heen.

Mogelijkheden

Docenten hebben een uitgebreid netwerk van nationale en internationale relaties binnen de bloemsierkunst. Hier kun je je voordeel mee doen en bijvoorbeeld een deel van je opleiding in het buitenland volgen. Voor echte talenten is er de mogelijkheid zich voor te bereiden op de hoogste erkenning, de Proeve van Meesterschap, en de titel ‘Meesterbinder’ te behalen.