Bloemwerk Ad Bloemsierkunst deeltijd

Ervaringen van studenten: Lotte

“Na mijn mbo-opleiding wilde ik me verder verdiepen in het bloemenvak. Vooral de zakelijke kant van het bloemenvak vind ik interessant zoals marketing en management. Hierdoor heb ik alvast kunnen kijken hoet ik zelf een bedrijf zou runnen”

Lotte, tweedejaars student Associate degree Bloemsierkunst

"Na mijn mbo-opleiding had ik het gevoel dat ik nog veel meer kon leren over het vak. Deze opleiding geeft mij veel vakverdieping. Vooral de zakenkant van het bloemenvak vind ik interessant, zoals marketing en management. Mijn interessantste stage was bij een bloemist. Ik heb daar veel dingen meegemaakt die ik zelf anders zou doen. De stageopdrachten sloten daar goed bij aan. Hierdoor heb ik alvast kunnen kijken hoe ik zelf een bedrijf zou runnen. 


Het indrukwekkendste van mijn studie tot nu toe is toch wel de studiereis naar Toscane. Het is super om nieuwe mensen van andere vakrichtingen te leren kennen en hier een week mee in het buitenland te zitten. Je leert zoveel van elkaar! Wat ik hierna ga doen? Ik wil eerst graag nog wat ervaring opdoen in verschillende bloemenwinkels. Daarna zou ik graag verder willen kijken naar een functie die wat meer achter de schermen is, zoals op een veiling, bij een vakblad of als leidinggevende.”

Meer lezen over Lotte's opleiding Associate degree Bloemsierkunst?