Studiumochtend Aeres Hogeschool Wageningen

Studenten master Leren en Innoveren presenteren bevindingen tijdens Studiumochtend

Ieder trimester van de master Leren en Innoveren wordt traditiegetrouw afgesloten met een serie presentaties waar studenten hun onderzoeksresultaten rondom een specifiek thema delen met een gevarieerd publiek. Deze ronde stond het thema ‘Leren’ centraal en werden de toehoorders meegenomen in diverse leermodellen, die zijn ontwikkeld door de studenten zelf. Van een ‘vistrap’ tot ‘puzzelen’: de modellen zitten bomvol creativiteit en innovatie.

“Het is altijd spannend om met een themaproduct ‘publiek’ te gaan, maar we hebben mooie feedback gekregen. Ook de werkvorm die we hebben gekozen door het publiek ons model te laten ervaren, heeft goed uitgepakt!”, zegt Marjolijn Padmos over hun presentatie Puzzel Mee!. De eerstejaars studenten van de master hebben voor hun presentaties gebruik gemaakt van diverse theorieën en praktijkobservaties in de werksituatie. Het aanwezig publiek kreeg voorafgaand aan de presentatie de opdracht om samen aan een puzzel te werken. Tijdens het maken van de puzzel werd duidelijk dat elementen als communicatie, samenwerking en analyse onmisbaar zijn om tot een goed eindresultaat te komen. En vergeet daarbij je individuele bijdrage niet.

Studiumochtend Aeres Hogeschool Wageningen

Motivatie, eerdere ervaringen en in hoeverre iemand in zichzelf gelooft (self-efficacy) heeft namelijk invloed of je het leren wil aangaan. Heb je een drijfveer om het leren aan te gaan, dan stap je in ons model in de middencirkel en ga je de dialoog aan met collega docenten, oefen je in de actie en krijg je feedback van je omgeving.”, aldus Marjolijn.

Tom van Oeffelt is docent-onderzoeker bij de master Leren en Innoveren. Hij was ook aanwezig tijdens deze Studiumochtend en zag een hoop gezelligheid, lachende gezichten en gemotiveerde studenten met inhoudelijk sterke presentaties: “goede verhalen, waarmee studenten echt in gesprek kunnen over leren op hun werk, en ook met vakgenoten. Top!”