Cover M DT Leren en Innoveren

Wendy Heemskerk, masterstudent en opleidingsfunctionaris HagaZiekenhuis, Den Haag

“Ik durf meer te experimenteren, op een meer onderzoekende manier. Innoveren is uitproberen, ervaren en leren. Door dat proces kom ik steeds weer tot nieuwe andere innovatieve ideeën. Docenten denken hier met je mee, maar de richting en wijze waarop je bepaal je zelf.”

Stefan Teders, masterstudent en docent Graafschap College, Doetinchem

“Ik heb geleerd niet alleen op gevoel te varen, maar met kennis systematische beslissingen te nemen. De directe terugkoppeling naar de beroepspraktijk, de samenstelling van medestudenten uit onderwijs en bedrijfsleven maakt dat ik specifiek voor deze master gekozen heb. Het contact met docenten is laagdrempelig, prettig en professioneel. Deze masteropleiding is in mijn ogen terecht benoemd tot Topopleiding!"

René, masterstudent Leren en Innoveren

"Op dit moment zit ik in het tweede jaar van de master Leren en Innoveren. De studie bevalt goed. De thema's sluiten goed aan bij de dagelijkse praktijk en zijn uitdagend. Ik heb als vooropleiding mijn docent tweedegraads bevoegdheid richting Voertuigentechniek. De studielast is behoorlijk. Elke week ben je wel zo'n 16 uur per week bezig met de studie. Wel is de studielast goed verdeeld over het thema. De combinatie privé-studie werkt alleen als je goed plant. Maak vooraf goede afspraken met thuis en werk. Zoek je ruimte (in je agenda) en maak een goede planning wanneer je wat doet. Ik voer mijn opdracht uit op mijn eigen werkplek, een onderwijsinstelling. De tip hierover is: Houd je werkplek tijdens je gehele opdracht geïnformeerd. Zelf ben ik deze opleiding gestart met behulp van de lerarenbeurs. In de toekomst wil ik graag doorstromen naar een managementfunctie."