De studie

Het werkveld zit met een grote vraag naar afgestudeerde hbo’ers op het gebied van tuinbouw en akkerbouw. De deeltijdstudie Tuinbouw & Akkerbouw is bedoeld voor mensen met praktijkervaring die willen doorgroeien en zich verder willen ontwikkelen. Voor mensen die werkzaam zijn in de sector en ambitie hebben, biedt de studie perspectieven voor verschillende functies. Maar ook voor mensen buiten de sector die een carrièreswitch willen maken.

Zo word je toegelaten

• Werkervaring

Je wordt toegelaten tot deze deeltijdstudie als je minimaal twee jaar werkervaring hebt (mbo+ niveau) na je afgeronde opleiding op mbo-niveau 4, havo of vwo. Het is belangrijk dat je beschikt over de gevraagde werkervaring. Stages rekenen we niet als werkervaring. Ook moet je een relevante werkomgeving hebben om je opdrachten uit te voeren.

• Aanvullende toelatingseisen

Heb je vragen over de toelating? Neem dan contact op met instroomcoördinator Jeannette Wolters via 088 - 020 5965 of j.wolters@aeres.nl.

Praktische vragen

Hoe zit het met...

• Studiebelasting

Deze bachelor is een deeltijdstudie van vier jaar. Tijdens deze vier jaar heb je één lesmiddag en -avond per week. De studiebelasting is ongeveer 20 uur per week.

Studie in beeld

Dit beleven onze studenten

Studenten Aeres Hogeschool Dronten
studenten akkerbouw in kas aeres hogeschool dronten
Deeltijd studeren bij Aeres Hogeschool Dronten
Studie inhoud

Dit leer je tijdens je studie

Jaar 1

In het eerste jaar leer je meer over gewasgezondheid, managementvaardigheden, duurzaam bodembeheer, bedrijfsanalyse en techniek & bewaring.

Jaar 2

In het tweede jaar verdiep je je onder meer in de vakken precisielandbouw, landbouwpolitiek & beleid, gewasgezondheid en duurzaam waterbeheer.

Jaar 3

In het derde jaar komen modules als plantengroei & ontwikkeling, bedrijfsanalyse, kwaliteit & keten, personeels- en verandermanagement en praktijkonderzoek aan bod.

Jaar 4

Je volgt een minor met vakken die onder andere gaan over veredeling, bodem en gewasgezondheid. Daarnaast volg je de module beroepsethiek. Tot slot schrijf je een afstudeerwerkstuk.

Je toekomst

Wat je kunt na je studie

• Baankansen

Het afronden van de studie vergroot je loopbaanmogelijkheden voor functies binnen de tuin- en akkerbouwsector waarvoor een hbo-studie nodig is. In welke beroepen kun je aan de slag?

• Teelttechnisch adviseur
    • Salesmanager