Cover B DT Docent Groene Sector

Deze studie bestaat uit lessen in Wageningen en werkplekleren op een stage- of werkplek. Het totaal van opdrachten en lessen bieden wij aan in afgebakende modules: ‘beroepssituaties’. Wij vinden het belangrijk dat de opleiding goed bij je past en daarom kun je de route naar het diploma voor een groot deel zelf uitstippelen. Dit doe je door de werkplek en de (praktijk)opdrachten te kiezen die aansluiten bij wat jij wilt leren. Het merendeel van de beroepssituaties ligt vast, een ander deel kies je zelf.

Studieduur

In principe doe je vier jaar over deze deeltijdstudie. Het is mogelijk om vier beroepssituaties per jaar te halen, maar gemiddeld gezien is het realistischer om uit te gaan van drie. Uiteindelijk is de studieduur sterk afhankelijk van de mogelijkheden op de werkplek, jouw studievaardigheden en je beschikbare tijd. In bepaalde gevallen kun je op basis van vooropleiding en werkervaring vrijstellingen krijgen.

Studiebelasting

Studeren naast een baan is een flinke uitdaging. Daarom geven we je graag een indicatie van de studielast per lesweek, zodat je weet waar je aan toe bent. Ga voor een deeltijdopleiding uit van 20 uur studeren per week: zes lesuren bij Aeres Hogeschool Wageningen (op een vaste dag in de week), aangevuld met zelfstudie, stage of werk. Reserveer daarnaast minimaal één dag per week voor de studie. Ben je nog niet werkzaam in een educatieve setting? Reserveer dan één dag voor extra stage in het onderwijs.

Hier vind je het overzicht hoe de inhoud over het jaar is opgebouwd.