Cover B DT Docent Groene Sector PABO

Chris, Verkort traject Docent en kennismanager Groene sector, Wageningen

Ik zit in het laatste jaar van dit verkorte traject. De studie bevalt me erg goed. Buiten het feit dat ik natuurlijk al veel geleerd heb, doe ik veel contacten op en geeft de studie mij een handreiking om een goed docent groen te zijn. Vooral de inzet van de docenten van Aeres Hogeschool om je zo goed mogelijk te begeleiden heeft me verbaasd. Hier werken echt mensen die je willen zien slagen.

Mijn vooropleiding is de lerarenopleiding biologie tweedegraads. Hierdoor kwam ik in aanmerking voor het verkorte programma, omdat ik de pedagogische vakken niet hoef te doen. Door mijn biologie-achtergrond krijg ik zelfs nog extra vrijstelling. Dit geeft vooral meer rust tijdens de opleiding. De studie kost natuurlijk wel een hoop vrije tijd, maar als je het leuk vindt om te doen is dat een stuk minder erg.

Mijn grootste tip aan potentiële studenten is om zo veel mogelijk opdrachten te combineren. Behalve dat het extra motiveert snijdt het mes aan twee kanten. De werkgever ziet dan direct het voordeel van je opleiding. Mijn stages heb ik bij vijf groene bedrijven gedaan. Dit heb ik als erg leerzaam ervaren. Deze stages waren dicht bij mijn werkplek, waardoor ik veel nieuwe relaties opgebouwd heb met bedrijven die ik inzet op mijn werkplek. Gelukkig kon ik gebruik maken van de lerarenbeurs.