Associate degree deeltijd opleiding Docent en kennismanager groene sector verkort traject voor leraren en docenten met een diploma van een lerarenopleiding Aeres Hogeschool Wageningen

Docent en kennismanager groene sector – verkort traject voor leraren en docenten met een diploma van een lerarenopleiding

Ik zoek
Deeltijdopleiding
Niveau opleiding
Wageningen
1-2 jaar

De studie

Jij wil je baan als docent graag verbreden door ook in de groene sector les te gaan geven. Met deze opleiding krijg je vooral kennis aangereikt over deze groene sector. De groene wereld is continu in verandering, en hoe zorg je er nou voor dat je de nieuwe generatie jongeren voldoende kunt inspireren?

Met dit verkorte traject Docent en kennismanager groene sector leer je in anderhalf jaar alle groene vakkennis die je nodig hebt om als docent in deze sector aan de slag te gaan.

Zo word je toegelaten

Praktische vragen

Hoe zit het met...

• Vrijstellingen

Of je in aanmerking komt voor vrijstellingen hangt samen met je opgedane kennis- en werkervaring. Tijdens een studiekeuzegesprek krijg je meer informatie over jouw situatie.

Voor vragen over vrijstellingen kun je contact opnemen met Bureau Opleidingsadvies & Toelating

• Studiebelasting

De opleiding duurt 1,5 jaar. Tijdens de opleiding ben je in grote mate in de praktijk aan het leren. Voor de theorie volg je lessen in Wageningen op een vaste dag in de week. De studielast is minimaal 20 uur per week.

• Jouw rol in het onderwijs

Of je nu als fulltime docent, instructeur, of als innovator van het onderwijs aan de slag wil gaan: je kunt jouw rol in het onderwijs zelf vormgeven. Op deze pagina vertellen we je meer over welke mogelijkheden je hebt. Zo maak je de beste keus voor jouw toekomst.

Studie in beeld

Dit beleven onze studenten

Groene sector docent met leerlingen en microscoop
Roofvogel
Aeres Hogeschool Wageningen binnenkant klaslokalen
Student buiten onderzoek natuur biologie plant dier Aeres Hogeschool Almere
Groene sector docent met jonge leerlingen buiten bij water
Studie inhoud

Dit leer je tijdens je studie

Lessen

Tijdens de studie verdiep je jezelf onder andere in:

• Groene vakkennis
  • Vakvaardigheden
  • Ecologie en biologie
  • Economie en ondernemerschap
  • Trends en ontwikkelingen in de groene sector
  • Ontwikkelen van groen lesmateriaal

De lessen op school draaien om het opdoen van ’groene’ kennis, vakvaardigheden en vakdidactiek. Je leert deze kennis te verbinden aan de rol van opleider, begeleider en ontwikkelaar in het vmbo groen. Daarnaast bestaat een belangrijk onderdeel van de opleiding uit praktijkervaring opdoen in de groene sector middels een stage.

Praktijkervaring

Je koppelt je stage aan de groene sector: je loopt bijvoorbeeld stage bij productiebedrijven, groene organisaties en in de groene dienstverlening. De keten en de regio staan centraal. Terugkerende thema’s tijdens deze stage zijn:

• Stedelijke omgeving
  • Landelijke omgeving
  • Groene productie
  • Groene handel en dienstverlening
Je toekomst

Wat je kunt na je studie

• Toekomst

Als je dit verkorte traject hebt afgerond ontvang het getuigschrift ‘Educatie en kennismanagement groene sector’. Je hebt dan een tweedegraads bevoegdheid.

• Baankansen
    • Docent vmbo groene sector
    • Docent mbo en hbo binnen opleidingsdomein Voedsel, Natuur en leefomgeving
    • Docent mbo in verwante vakken in een leergebied Mens en Natuur
Enthousiast?

Tijd voor de volgende stap!

Stel je vraag aan Annet (Opleidingsadvies en Toelating)