Cookies op www.aereshogeschool.nl
Aeres gaat zeer zorgvuldig om met haar informatie en zal deze gegevens nooit aan derden ter beschikking stellen.
De opleiding duurt vier jaar en bestaat uit drie fasen: de propedeusefase, de hoofdfase en de afstudeerfase. In de opleiding speelt het werkplekleren een belangrijke rol.
In de propedeusefase staat de oriëntatie op het beroep en het werkterrein van de docent centraal. Je verdiept je in didactische en onderzoeksvaardigheden. Verder komen de volgende onderdelen aan de orde: basischemie, voedingsleer en levensmiddelenmicrobiologie.
In de hoofdfase worden de taken en rollen van de docent in het vernieuwde beroepsonderwijs uitgediept. Je leert leerlinggericht denken en handelen. Naast educatie en didactiek komen vaktechnische aspecten aan bod. In het tweede leerjaar verdiep je je in de chemische processen die tijdens de voedselbereiding plaatsvinden. In het derde leerjaar ga je hiermee in de praktijk aan de slag. Zo ontwikkel je bijvoorbeeld in groepsverband een nieuw voedingsproduct. Daarnaast ligt de focus op ontwikkelingen in de sector Horeca, Bakkerij en Recreatie.
Het vierde jaar staat in het teken van uw afstudeerproject. Dit project is gericht op het onderzoeken van innovaties en het ontwikkelen van educatieve producten voor het beroepsonderwijs en/of het bedrijfsleven.
De studiebelasting voor deze deeltijdopleiding is gemiddeld 20 uur per week. Een deel hiervan, één dag per week, bestaat uit contactonderwijs (lessen) in Wageningen. De overige uren besteed je aan zelfstudie en werkactiviteiten.
De lessen vinden plaats op een vaste dag in de week bij Aeres Hogeschool Wageningen. De lesdag communiceren we vanaf voorjaar 2021 op deze webpagina.
De lengte van de studie is in principe vier jaar, maar hangt onder andere af van: