Cover B DT Docent Consumptieve Techniek

Docent en kennismanager consumptieve techniek

Wageningen
4 jaar

Als ervaren professional in horeca, bakkerij of recreatie zie jij je vakgebied snel en continu veranderen. Het is belangrijk bij te blijven in die ontwikkelingen. Wil jij juist met deze ontwikkelingen iets doen, je verder verdiepen en anderen daarbij betrekken? Ben jij gedreven om vanuit jouw vakkennis en ervaring een nieuwe generatie te laten leren? Waarom niet lesgeven? Met deze docentopleiding zorg je ervoor dat toekomstige food-professionals en de branche zich blijven ontwikkelen.

Waarom kies je voor deze studie?

• Je behaalt twee titels: bachelor én tweedegraads bevoegd docent
  • Veel keuzemogelijkheden tijdens je studie
  • Theorie direct gekoppeld aan jouw praktijk
  • Carrière in onderwijs en bedrijfsleven afwisselen óf combineren
Talent voor groei
  • Tweedegraads bevoegdheid
  • Food, horeca, bakkerij en recreatie
  • Wageningen
  • Studiebelasting: ± 20 uur per week
  • Minimaal 1 dag werkplekleren
  • Ook in voltijd

Inhoud van de studie

De opleiding Docent en kennismanager consumptieve techniek leidt op tot een onderwijsbevoegdheid in het beroepsonderwijs. Naast de educatieve en didactische kanten van het docentenvak, komen in deze opleiding vakinhoudelijke kennis en vaardigheden op het gebied van food, horeca, bakkerij en recreatie aan bod.

Er wordt aandacht besteed aan:

• voedingsmiddelenchemie en –technologie
  • hygiëne
  • levensmiddelenmicrobiologie
  • gastheerschap
  • evenementorganisatie
  • ethiek
  • duurzame ontwikkeling
  • presenteren
  • pedagogiek en didactiek
  • het geven van een praktische instructie
  • lesstofontwikkeling
  • het begeleiden van projecten

Toelating

Je bent toelaatbaar voor de bachelor Docent en kennismanager consumptieve techniek in deeltijd met:

• een mbo-diploma in de consumptieve sector (niveau 4) én
  • drie jaar werkervaring in de consumptieve sector na het behalen van het diploma

Voldoe je niet aan de bovenstaande toelatingseisen, dan zijn er misschien toch mogelijkheden om te starten. Lees verder voor meer informatie.

Opbouw

Tijdens de opleiding Docent en kennismanager consumptieve techniek speelt de vertaling van theorie naar praktijk een grote rol. Vanuit het thema waar je op dat moment aan werkt, voer je werkplekleren uit in een onderwijsinstelling of een bedrijf/organisatie.

De studielast is ongeveer 20 uur per week: 1 lesdag op locatie, aangevuld met zelfstudie, werkplekleren  of werk.

Toekomst

Na afronding van de studie ontvang je een bachelortitel. Bovendien kun je als docent in het beroepsonderwijs aan de slag in het vmbo, mbo en hbo op het gebied van horeca, bakkerij en recreatie. Veel deeltijdstudenten werken al in de sector en kiezen voor de opleiding om deze bevoegdheid te behalen. Naast het onderwijs kun je ook terecht in het bedrijfsleven of bij de overheid.
In het algemeen zien we dat veel afgestudeerden voor beroepen kiezen als:

• docent horeca, bakkerij, recreatie
  • trainer bij een horeca-adviesbureau
  • praktijkbegeleider

Interesse?

• Maak kennis met onze studies, studenten en docenten, bijvoorbeeld op een open dag.

Voorlichting
  • Hoeveel kost deze studie? Lees hier meer over de hoogte van het collegegeld.

Collegegeld
  • Een tegemoetkoming voor de studiekosten is in sommige gevallen mogelijk.

Financiering
  • Wil je je inschrijven? Inschrijven voor deze studie doe je via de website van Studielink.