Cookies op www.aereshogeschool.nl
Aeres gaat zeer zorgvuldig om met haar informatie en zal deze gegevens nooit aan derden ter beschikking stellen.
Als ervaren professional in horeca, bakkerij of recreatie zie jij je vakgebied snel en continu veranderen. Het is belangrijk bij te blijven in die ontwikkelingen. Wil jij juist met deze ontwikkelingen iets doen, je verder verdiepen en anderen daarbij betrekken? Ben jij gedreven om vanuit jouw vakkennis en ervaring een nieuwe generatie te laten leren? Waarom niet lesgeven? Met deze docentopleiding zorg je ervoor dat toekomstige food-professionals en de branche zich blijven ontwikkelen.
De opleiding Docent en kennismanager Consumptieve techniek leidt op tot een onderwijsbevoegdheid in het beroepsonderwijs. Naast de educatieve en didactische kanten van het docentenvak, komen in deze opleiding vakinhoudelijke kennis en vaardigheden op het gebied van food, horeca, bakkerij en recreatie aan bod.
Er wordt aandacht besteed aan:
Docent Ralph van Dijk vertelt in deze presentatie over de inhoud en de opbouw van de beide opleidingen Praktijkopleider (Ad) én Docent en kennismanager (Bachelor) Consumptieve techniek. En het verschil ertussen. Student Mariska Blans vult aan met info over haar ervaringen, stages en opdrachten:
Je bent toelaatbaar voor de bachelor Docent en kennismanager Consumptieve techniek in deeltijd met:
Voldoe je niet aan de bovenstaande toelatingseisen, dan zijn er misschien toch mogelijkheden om te starten. Lees verder voor meer informatie.
Tijdens de opleiding Docent en kennismanager Consumptieve techniek speelt de vertaling van theorie naar praktijk een grote rol. Vanuit het thema waar je op dat moment aan werkt, voer je werkplekleren uit in een onderwijsinstelling of een bedrijf/organisatie.
De studielast is ongeveer 20 uur per week: 1 lesdag op locatie, aangevuld met zelfstudie, werkplekleren of werk. De lesdag in het eerste studiejaar is de maandag.
Na afronding van de studie ontvang je een bachelortitel. Bovendien kun je als docent in het beroepsonderwijs aan de slag in het vmbo, mbo en hbo op het gebied van horeca, bakkerij en recreatie. Veel deeltijdstudenten werken al in de sector en kiezen voor de opleiding om deze bevoegdheid te behalen. Naast het onderwijs kun je ook terecht in het bedrijfsleven of bij de overheid.
In het algemeen zien we dat veel afgestudeerden voor beroepen kiezen als:
Om je zo goed mogelijk te helpen bij het maken van jouw studiekeuze, bieden we verschillende voorlichtingsactiviteiten aan. Bekijk ze hier.
VoorlichtingHoeveel kost deze studie? Lees hier meer over de hoogte van het collegegeld.
CollegegeldEen tegemoetkoming voor de studiekosten is in sommige gevallen mogelijk.
FinancieringWil je je inschrijven? Inschrijven voor deze studie doe je via de website van Studielink.
Inschrijven