Dier en veehouderij deeltijdstudie Aeres Hogeschool Dronten

Ervaring van een student

Wendy Gerritzen, student Dier- en Veehouderij

"Als boerendochter heeft de veehouderijsector mij altijd geïnteresseerd. Twee jaar na het behalen van mijn diploma Paraveterinair dierenartsassistent, had ik het gevoel dat ik me nog meer wilde verdiepen in de veehouderijsector. Door mijn werk bij een dierenkliniek kwam ik erachter dat ik het adviseren van veehouders erg leuk vind. Ik ging mij oriënteren op een deeltijdopleiding zodat ik werk en studie kon combineren en kwam al snel bij de opleiding Dier- en Veehouderij uit."

"De studie bevalt me tot nu toe erg goed. De modules zijn interessant en leerzaam. Met name de diergerelateerde vakken als voeding, gezondheid en fokkerij vind ik erg interessant. De onderwerpen komen in mijn dagelijkse leven aan de orde, zowel thuis als op het werk. Door je te verdiepen in deze vakken kun je in de praktijk er beter over meepraten. Ook door het schrijven van verslagen en op persoonlijk vlak leer ik veel. Door het schrijven van verslagen leer je om adviezen op een juiste manier te woorden en over te brengen op anderen. "

"Gedurende de opleiding werk je aan bepaalde competenties wat er voor zorgt dat je ook groeit op persoonlijk vlak."

"De opleiding sluit goed aan bij mijn werk. Ik werk nu 4,5 jaar als paraveterinair op de afdeling landbouwhuisdieren van een grote gemengde dierenkliniek. Ik heb veel contact met veehouders en heb in mijn functie een adviserende rol. De opgedane kennis kan ik gelijk in de praktijk toepassen, hoe mooi is dat! Ik leer ook veel van mijn klasgenoten. Iedereen heeft een andere functie binnen de agrarische sector. Je leert veel van elkaar over bepaalde onderwerpen. "

"Ik merk wel dat het volgen van een studie naast je werk veel discipline vergt. De combinatie is pittig, maar wanneer je ambitie hebt en een stap verder wilt, moet je er zeker voor gaan! Overleg met de mensen om je heen en denk er goed over na voordat je de definitieve keuze voor een deeltijdopleiding. Het studeren neemt veel tijd in beslag, waardoor je minder tijd hebt voor familie, gezin en hobby’s. Na het behalen van mijn diploma zou ik graag een adviserende functie binnen de veehouderijsector willen. Mogelijk binnen mijn huidige functie, maar dat kan mogelijk ook als bedrijfsadviseur richting veevoeding of jongvee opfok? zijn. Dat weet ik nog niet precies."

Wendy Dier- en Veehouderij Aeres Hogeschool Dronten deeltijd