Bachelor deeltijd opleiding Dier en veehouderij Aeres Hogeschool Dronten

Dier- en Veehouderij

CROHO: Dier- en Veehouderij (34869)
?
Ik zoek
Deeltijdopleiding
Niveau opleiding
Bachelor
Locatie
Dronten
Duur
4 jaar
Introductie

De studie

Heb je praktijkervaring in de dier- en veehouderij? Wil je doorgroeien in deze sector? Dan is de deeltijdstudie Dier- en Veehouderij iets voor jou. Binnen de veehouderijsector gaan de ontwikkelingen hard. Daarnaast hebben veel bedrijven te maken met een vervangingsvraagstuk. Er is daarom veel vraag naar hoogopgeleide bedrijfsopvolgers, adviseurs en onderzoekers. Nederland is één van de grootste exporteurs van agrarische producten ter wereld. Lag de focus voorheen vooral op productie, de laatste jaren verschuift het aandachtsgebied naar zaken als duurzaamheid, regionale productie en communicatie.

Toelatingseisen

Zo word je toegelaten

 • Werkervaring

  Je wordt toegelaten tot deze deeltijdstudie als je minimaal twee jaar werkervaring hebt (mbo+ niveau) na je afgeronde opleiding op mbo-niveau 4, havo of vwo. Het is belangrijk dat je beschikt over de gevraagde werkervaring. Stages rekenen we niet als werkervaring. Ook moet je een relevante werkomgeving hebben om je opdrachten uit te voeren.

 • Heb je vragen over de toelating?

  Neem dan contact op met instroomcoördinator Jeannette Wolters via 088 - 020 5965 of j.wolters@aeres.nl.

Kenmerken
Praktische vragen

Hoe zit het met...

 • Studiebelasting

  Deze bachelor is een deeltijdstudie van vier jaar. Tijdens deze vier jaar heb je één lesmiddag en -avond per week. De studiebelasting is ongeveer 20 uur per week.

 • Inschrijven

  Inschrijven voor een deeltijdstudie gaat via Studielink. Via deze link word je doorgestuurd naar de betreffende Studielinkpagina waar je met jouw DigiD kunt inloggen. Nadat wij de aanmelding hebben ontvangen vanuit Studielink, vragen we via een aanmeldformulier een aantal aanvullende gegevens, zoals kopie diploma, cijferlijst en werkervaring (cv). Om in september te kunnen starten, dient de gehele inschrijfprocedure vóór 31 augustus te zijn doorlopen.

Studie in beeld

Dit beleven onze studenten

student in wei met koeien aeres farms aeres hogeschool dronten
Koe lessituatie melkvee
Deeltijd studeren bij Aeres Hogeschool Dronten
Studie inhoud

Dit leer je tijdens je studie

Jaar 1

In het eerste leerjaar leer je meer over diergezondheid, managementvaardigheden, duurzaam bodembeheer, bedrijfsanalyse en veevoeding.

Jaar 2

In het tweede jaar verdiep je je verder in de vakken bedrijfsanalyse en veevoeding, diergezondheid en ga je aan het werk met duurzame veehouderij en fokkerij.

Jaar 3

In het derde jaar komen modules als voederwinning en gewas, kwaliteit en keten, personeels- en verandermanagement en praktijkonderzoek aan bod.

Jaar 4

Je volgt één minor en de module beroepsethiek. Daarnaast maak je een afstudeerwerkstuk.

Je toekomst

Wat je kunt na je studie

 • Baankansen

  Met de deeltijdstudie Dier- en Veehouderij vergroot je jouw loopbaanmogelijkheden voor functies binnen de sector waarvoor een hbo-studie nodig is. In welke beroepen kun je zoal aan de slag?

  • Salesmanager
  • Adviseur veevoeding
  • Relatiebeheerder (accountancy)
  • Bedrijfsbegeleider
  • Bedrijfsleider
  • Zelfstandig ondernemer