Bedrijfskunde en Agribusiness deeltijdstudie Aeres Hogeschool Dronten

Jos de Kroes, laatstejaarsstudent Bedrijfskunde & Agribusiness

,,Ik ben opgegroeid op een akkerbouwbedrijf, maar was ervan overtuigd dat ik geen boerin wilde worden. Uiteindelijk ben ik een heel andere opleiding gaan doen (schoonheidsspecialiste) en vond een leuke baan. Na een paar jaar begon het te kriebelen en miste ik de agrarische sector: de no-nonsense spirit, het lichamelijke werk en het buiten zijn. Vier jaar geleden startte ik daarom met de deeltijdstudie Ad Ondernemerschap bij Aeres Hogeschool Dronten. De twee studiejaren vlogen voorbij, ik had een super leuke klas met studenten uit verschillende sectoren. We leerden veel van en met elkaar. Na het behalen van mijn ad-diploma besloot ik om door te stromen naar de deeltijdbachelor Bedrijfskunde & Agribusiness."

"Op dit moment heb ik alle modules afgesloten en ben ik aan het afstuderen. Voor mij waren de modules ‘Bedrijfseconomie’, ‘Marketing’ en ‘Maatschappelijk verantwoord ondernemen’ erg interessant. Ik werk nu op het biologisch-dynamische bedrijf van mijn schoonouders in Biddinghuizen, waar ik zorg voor de 80 Noord-Hollander schapen. Het schapenvlees verkopen we zelf onder de naam Flevolamb. Ik heb een bedrijfsplan geschreven voor het vermarkten van ons eigen lamsvlees en dat ben ik op dit moment aan het uitvoeren. Erg leuk om zo je studie met je werk te kunnen combineren! Ik heb dagelijks ook veel profijt van de verschillende modules die ik gevolgd heb; zelfs als ik mijn belastingaangifte doe!"

"Mijn advies voor aspirant deeltijdstudenten die overwegen een studie te gaan doen: doe het! Het is een investering voor je zelf en je hebt er later veel profijt van."

Jos de Kroes Bedrijfskunde en Agribusiness Aeres Hogeschool Dronten deeltijd

Alexander Dammers, student deeltijdstudie Bedrijfskunde & agribusiness

"Ik werk bij Rova in Zwolle, dit bedrijf heeft als hoofdtaak huishoudelijk afval inzamelen. Ik werk al elf jaar als allround monteur bij de technische dienst van Rova. Ik heb altijd de behoefte gehad om een studie op te pakken. Na lang zoeken kwam ik uiteindelijk bij deze studie terecht. De studie bevalt me goed en het is goed te doen naast mijn huidige werk. Ik ben vooral enthousiast over de modules marketing en managementvaardigheden. Vooral laatstgenoemde module gaf mij een ander inzicht richting leidinggevenden."