Alexander Dammers, student deeltijdstudie Bedrijfskunde & agribusiness

"Ik werk bij Rova in Zwolle, dit bedrijf heeft als hoofdtaak huishoudelijk afval inzamelen. Ik werk al elf jaar als allround monteur bij de technische dienst van Rova. Ik heb altijd de behoefte gehad om een studie op te pakken. Na lang zoeken kwam ik uiteindelijk bij deze studie terecht. De studie bevalt me goed en het is goed te doen naast mijn huidige werk. Ik ben vooral enthousiast over de modules marketing en managementvaardigheden. Vooral laatstgenoemde module gaf mij een ander inzicht richting leidinggevenden."

Gerard Beldman, vierdejaars student Bedrijfskunde & agribusiness, Dronten

"Met regelmaat verzorgde ik presentaties voor agrarische jongeren. Onderwerp was vaak bedrijfsovername. Daarbij motiveerde ik deze jongeren om goed opgeleid naar een overname toe te werken en een hbo-opleiding te volgen in Dronten. Steevast gaf ik ze de boodschap mee: jullie hebben nu nog de keuze, ik heb er nog elke dag spijt van dat ik het niet heb gedaan. Tja en dan denk je op een bepaald ogenblik: maar ik ga het ook doen. Daarom heb ik voorjaar 2013 een gesprek aangevraagd met de instroomcoördinator en mij voor de studie Bedrijfskunde & agribusiness aangemeld. Ik had al 30 jaar werkervaring in de agribusiness op het gebied van veevoeding en bankwezen.

Ik zit momenteel in mijn afstudeerjaar en werk aan mijn afstudeeronderzoek. De studie volg ik met veel plezier, we hebben een leuke groep en dat maakt dat ik wekelijks graag naar Dronten rijd. Zonder zelfdiscipline is een studie in deeltijd onbegonnen werk. Door een strakke planning, en jezelf daar ook aan te houden, lukt het om alle modules en examens af te ronden. Je begin een nieuw semester met een schone lei. Op dit moment werk ik als bedrijfskundig adviseur bij een agrarisch adviesbureau (Agro Advies Groep) dat ik vorig jaar met twee collega’s heb opgezet. De studie heeft mij echt verrijkt. De meerwaarde zit hem vooral in de combinatie theorie en praktijk. Ik kan mijn praktijkervaring nu nog beter onderbouwen door mijn studie-ervaring en de geleerde theorie."