Praktijkopleider groene sector

Wageningen
Associate degree
2 jaar

Werk je in de groene sector en wil je graag jouw kennis en passie voor het vak doorgeven? Iets leren aan een ander is een verrijkende ervaring, maar het vraagt wel om pedagogische en didactische vaardigheden. Deze vaardigheden ontwikkel je tijdens de Associate degree Praktijkopleider groene sector.

Waarom kies je voor deze studie?

• Je ontwikkelt didactische vaardigheden binnen twee jaar
  • Praktijk en theorie gaan hand in hand
  • Doorstroommogelijkheid naar bacheloropleiding
Talent voor groei
  • 2-jarige Associate degree
  • Deeltijd
  • Wageningen
  • Studiebelasting: ± 20 uur per week
  • 1 lesdag, met daarnaast praktijk/zelfstudie
  • Zeer praktijkgericht
Bekijk alle cijfers op "Studie in cijfers"

Inhoud van de studie

De opleiding Praktijkopleider groene sector spitst zich toe op het leer- en ontwikkelproces van een student, cursist of werknemer. Tijdens de opleiding is communicatie een essentieel leerpunt. Op de juiste manier communiceren met studenten of werknemers, belangstellenden, collega’s en vakgenoten, is cruciaal bij het overbrengen van kennis. Persoonlijke ontwikkeling is een ander belangrijk leerpunt tijdens de deeltijdstudie.

Deze Ad-opleiding leidt specifiek op voor de groene sector en is onder meer bedoeld voor:

• instructeurs op mbo-niveau die willen doorgroeien binnen het onderwijs
  • (beginnende) leidinggevenden in de groene sector
  • praktijkbegeleiders in het bedrijfsleven die behoefte hebben aan professionalisering
  • voorlichters bij natuur- en educatiecentra
  • instructeurs die betrokken zijn bij interne opleidingen in het bedrijfsleven

Toelating

Je kunt deelnemen aan de Ad Praktijkopleider groene sector in deeltijd met

• een mbo-diploma in de groene sector (niveau 4) én
  • drie jaar werkervaring in de groene sector na je opleiding.

Opbouw

Je volgt één dag in de week onderwijs in Wageningen. Hier krijg je les, werk je samen met collega-studenten aan opdrachten en koppel je ervaringen terug die je hebt opgedaan in de praktijk. Daarnaast werk je minimaal drie dagen in een bedrijf dat aansluit bij de opleiding.

Toekomst

Na je opleiding kun je aan de slag als onderwijsondersteuner in het beroepsonderwijs. Je traint en begeleidt groepen leerlingen zelfstandig, onder de verantwoordelijkheid van docenten. Buiten het beroepsonderwijs kun je aan de slag als bedrijfsopleider, instructeur, of trainer. Je kunt ook doorstromen naar de hbo bachelor om een tweedegraads onderwijsbevoegdheid te halen.

Interesse?

• Maak kennis met onze studies, studenten en docenten, bijvoorbeeld op een open dag.

Voorlichting
  • Hoeveel kost deze studie? Lees hier meer over de hoogte van het collegegeld.

Collegegeld
  • Een tegemoetkoming voor de studiekosten is in sommige gevallen mogelijk.

Financiering
  • Wil je je inschrijven? Inschrijven voor deze studie doe je via de website van Studielink.