Praktijkopleider consumptieve techniek

Wageningen
Associate degree
2 jaar

Je werkt in de wereld van horeca, bakkerij of recreatie. Je hebt veel kennis opgedaan en wilt nu anderen graag het vak leren. Wil je aan de slag in het beroepsonderwijs, maar twijfel je of je een vierjarige hbo-opleiding wilt volgen? Of zie je meer in een rol als trainer of praktijkopleider, dan als docent? Met de tweejarige Associate degree (Ad) Praktijkopleider consumptieve techniek word je goed voorbereid op die rollen.

Waarom kies je voor deze studie?

• Theorie direct gekoppeld aan jouw praktijk
  • Combinatie van vak en pedagogiek-didactiek
  • Carrièrekansen op hbo-niveau
Talent voor groei
  • 2-jarige Associate degree
  • Deeltijd
  • Wageningen
  • Studiebelasting: ± 20 uur per week
  • 1 lesdag met daarnaast praktijk/zelfstudie
  • Zeer praktijkgericht
Bekijk alle cijfers op "Studie in cijfers"

Inhoud van de studie

In de opleiding ligt de focus op het leer- en ontwikkelproces van leerlingen. De opleiding bestaat uit een pedagogisch-didactisch deel en een vakspecifiek deel. Werkplekleren (stage) speelt een grote rol. De opleiding besteedt onder andere aandacht aan:

• Basischemie
  • Voedingsleer
  • Voedings- en levensmiddelentechnologie
  • Pedagogiek
  • Didactiek

Toelating

Je kunt deelnemen aan de Ad Praktijkopleider consumptieve techniek in deeltijd met:

• een mbo-diploma in de consumptieve techniek (niveau 4) én
  • drie jaar werkervaring in de consumptieve techniek na je opleiding.

Opbouw

Je volgt één dag in de week onderwijs in Wageningen. Hier krijg je les, werk je samen met collega-studenten aan opdrachten en koppel je ervaringen terug die je hebt opgedaan in de praktijk. Daarnaast werk je minimaal drie dagen in een bedrijf dat aansluit bij de opleiding.

Toekomst

Na je opleiding kun je aan de slag als onderwijsondersteuner in het beroepsonderwijs. Je traint en begeleidt groepen leerlingen zelfstandig, onder de verantwoordelijkheid van docenten. Buiten het beroepsonderwijs kun je aan de slag als bedrijfsopleider, instructeur, of trainer. Je kunt ook doorstromen naar de hbo bachelor om een tweedegraads onderwijsbevoegdheid te halen.

Interesse?

• Maak kennis met onze studies, studenten en docenten, bijvoorbeeld op een open dag.

Voorlichting
  • Hoeveel kost deze studie? Lees hier meer over de hoogte van het collegegeld.

Collegegeld
  • Een tegemoetkoming voor de studiekosten is in sommige gevallen mogelijk.

Financiering
  • Wil je je inschrijven? Inschrijven voor deze studie doe je via de website van Studielink.