Ondernemerschap deeltijdstudie Aeres Hogeschool Dronten

Dennis van Tricht, deeltijdstudent Ad Ondernemerschap

,,Mijn bedrijf AGF Direct (een bedrijf dat de schakel vormt tussen producenten en afnemers van groene & fruit) bestaat nu ruim vijf jaar en om mezelf te blijven ontwikkelen zocht ik naar een nieuwe uitdaging; een nieuwe prikkel. Ik heb de eerste drie jaar al mijn ziel en zaligheid erin gestopt en wil nu mezelf weer uitdagen. Via andere ondernemers hier uit de regio kwam ik aanraking met de deeltijdstudie Ad Ondernemerschap. Ik ben altijd ondernemend geweest en erg ambitieus, toen ik vijf jaar geleden een goed bedrijfsplan had en daardoor een groep telers achter me had staan kon ik starten. Ik ben voortdurend op zoek naar de beste win-win situatie voor alle partijen en dat maakt mijn werk zo leuk."

"Belangrijk voordeel van deze studie is dat ik mij vooral op financieel vlak kan verdiepen. Bijvoorbeeld door de vakken Innovatiemanagement en boekhouden en door het werken met Exact online (online boekhoudprogramma). Dat was een belangrijk aandachtspunt voor mij. Het is bovendien heel prettig dat ik tijdens mijn studie zo veel contact heb met andere ondernemende studenten. Het is fijn om met hen te sparren over zaken waar je tegenaan loopt. Daar leer je veel van!"

"Ik probeer zo veel mogelijk bij iedere module de koppeling van theorie naar praktijk te maken, naar mijn eigen werkveld en daar lering uit te trekken. Wat doe ik goed en wat kan ik nog aanpassen. Omdat ik een eigen bedrijf heb, gaat dit heel gemakkelijk. Belangrijk aandachtspunt als je kiest voor een deeltijdstudie is dat je je goed moet beseffen hoeveel tijd het kost en ook goede afspraken moet maken met collega’s of je werkgever. Ik dacht dat ik deze opleiding wel ‘even’ kon doen naast mijn huidige werkzaamheden, maar daar ben ik wel van teruggekomen. Het lukt niet alleen in de avonduren of het weekend. Probeer ook een vaste middag of dag te plannen voor je studie en maak daar goede afspraken over zodat het voor iedereen duidelijk is dat je die middag of dag niet bereikbaar bent.’’

Dennis van Tricht Ondernemerschap Aeres Hogeschool Dronten Deeltijd

Marloes van Schalk, student Ad Ondernemerschap

"Na het behalen van mijn mbo-diploma had ik het gevoel dat ik nog niet uitgeleerd was. Maar ik zag het niet zitten om vier jaar lang wekelijks naar school te gaan. Daarom koos ik voor de Associate degree Ondernemerschap bij Aeres Hogeschool. Het mooie is dat de hogeschoolfaculteit deze opleiding samen met het Prinsentuin College in Etten-Leur aanbiedt, dan hoef ik niet zo ver te reizen. Ik werk nu bij een tuincentrum als verkoopster op de buitenafdeling en in mijn vrije tijd help ik op het ouderlijk bedrijf, een vollegrondsgroente- en boomkwekerij."

"Ik koos bewust voor de studie Ondernemerschap vanwege het bedrijfskundige karakter.''

"Je wordt breed opgeleid, waardoor je na het behalen van je diploma diverse kanten op kunt. De bedrijfskundige modules, zoals bedrijfseconomie, zijn erg interessant. Ik wil graag de boekhouding beter begrijpen en dat leer ik tijdens deze studie. Ook krijg ik nu ook een andere kijk op het bedrijf. Vaak gaat alles al jaren op dezelfde manier. Door deze studie leer je met een frisse blik naar een bedrijf te kijken en dat is erg interessant."