Henk Hoonstra, oud-student Management, beleid & buitenruimte

"Sinds 2001 ben ik werkzaam bij de gemeente Midden-Drenthe. Ik ben begonnen als medewerker wegen & groen. Daarna ben ik opgeklommen van voorman naar toezichthouder, tot mijn huidige functie van coördinator van het noordelijke deel van onze gemeente. Toen bekend werd dat ik de functie van coördinator kon bekleden, bood mijn toenmalige afdelingshoofd deze studie aan. Ik vond de modules ‘Organisatiekunde’ en ‘Maatschappelijk verantwoord ondernemen’ erg interessant. Ik heb veel geleerd over hoe een gemeente als organisatie werkt. Door het doen van onderzoek weet ik nu veel meer over onze organisatie. Ook de module ‘Maatschappelijk verantwoord ondernemen’ was nuttig omdat dit nu heel erg speelt bij overheidsinstanties. Ik kom dit ook steeds vaker tegen in ons beleid.

"Door het doen van veel onderzoek weet ik nu veel meer over onze organisatie.''

De studie beviel mij goed. Ik heb me niet alleen op het persoonlijk vlak enorm ontwikkeld, ook heb ik veel inhoudelijke kennis opgedaan die mij tijdens het werk goed van pas komt. Ook de managementvaardigheden die ik heb aangeleerd gebruik ik dagelijks bij de aansturing van het team, maar ook bij contacten met overige collega’s, burgers en aannemers. De meerwaarde van de studie Management, beleid en buitenruimte zit hem voor mij ook in het stukje zelfontwikkeling. Mijn persoonlijkheid is enorm veranderd, ten positieve, ik ben enorm gegroeid. Een studie naast je werk vergt wel enige discipline. Naast je werk en privéleven is het een behoorlijke belasting. Je moet echt ambitie hebben, er echt voor willen gaan.

Na het behalen van mijn Ad-diploma besloot ik ook voor het bachelordiploma te gaan. Voordeel is dat het bachelorprogramma naadloos aansluit op het Associate degree programma. Ik had eerder overwogen om elders mijn diploma te halen, maar ben tot de conclusie dat dit het beste plan is.’’

Jan Pap, eerstejaars student Ad Management, beleid & buitenruimte, Dronten

"Ik wilde me graag op het gebied van beleid & buitenruimte verder ontwikkelen. Bij mijn werkgever ROVA kreeg ik de ruimte om een studie te starten. Daarom volg ik nu de Ad Management, beleid & buitenruimte. Binnen ROVA heb ik nu de functie van meewerkend voorman gras, water en sport. ROVA is een publieke dienstverlener die in 24 gemeentes werkzaam is op het gebied van afvalinzameling. Ook onderhouden we sinds een aantal jaren in twee gemeentes de openbare ruimte.

De studie past goed bij het werk wat ik doe en bij de organisatie waar ik werkzaam ben. Ik hoop op deze manier te groeien en meer kennis te krijgen zodat ik in de toekomst ook op managementniveau mee kan denken. De studie bevalt me erg goed. Door mijn werkervaring kun je theorie en praktijk goed met elkaar combineren. Je leert bijvoorbeeld hoe je op een meer bedrijfskundige wijze naar de organisatie kunt kijken. Na het behalen van mijn Ad-diploma wil ik mogelijk nog doorstromen in de opleiding Bedrijfskunde & agribusiness. Met nog twee jaar extra heb ik dan mooi mijn bachelor-diploma binnen."