Ad Management Beleid en Buitenruimte deeltijd hbo studie Aeres Hogeschool Dronten

Marco Woudstra, deeltijdstudent Ad Management, Beleid & Buitenruimte

"Ik werk in de functie van beheermedewerker in het recreatiegebied Twiske-Waterland, dichtbij Amsterdam. Bereid de werkzaamheden voor en controleer ze, wanneer ze uitgevoerd worden door een aannemer (bijvoorbeeld groen onderhoud, verhardingen, afval en toilletreiniging). Met mijn collega’s dragen we zorg voor het beheer van dit waterrijke gebied."

"Ik wil mezelf graag blijven ontwikkelen, een cursus was niet iets waar ik naar op zoek was. Ik wilde een échte opleiding doen, een collega van mij heeft deze studie een aantal jaar geleden ook gevolgd. Daarom koos ik uiteindelijk voor de Ad-studie Management, Beleid & Buitenruimte (MBB). Het is bovendien een mooie bijkomstigheid dat mijn werkgever een persoonlijk ontwikkelingsbudget beschikbaar had. Ik heb eerder een mbo-opleiding Algemeen operational technicus gevolgd en later nog een studie gericht op ‘opzichter en uitvoerders in de buitenruimte."

Van elkaar leren

"De studie Ad MBB vind ik erg interessant en divers. Bij de start moest ik wel erg mijn weg zoeken en ook zoeken naar een balans tussen werk, studie en privé. Maar dat lukt nu goed. Het samenwerken in de klas vind ik erg leuk. We hebben een gemêleerd gezelschap: de jongste is 20 en de oudste is 51 jaar, we leren veel van en met elkaar. Gezamenlijk een assessment maken is bijvoorbeeld een leuke manier om samen iets voor elkaar te krijgen en af te ronden."

"De modules gericht op persoonlijke ontwikkeling, competentiemanagement, presenteren en managementvaardigheden vind ik erg interessant en leer ik veel van. De meerwaarde van deze studie voor mij is dat ik mezelf enorm ontwikkel, me meer verdiep. Bepaalde processen in het werk maak ik nu inzichtelijk en zo krijg ik het scherper waarom je dingen op een bepaalde manier doet. Zo maak je bijvoorbeeld tijdens het vak bedrijfskunde een SWOT-analyse en dat maakt een hoop zaken duidelijk. De studie is een mooie aanvulling op mijn huidige functie."

Marco Woudstra Management Beleid & Buitenruimte Aeres Hogeschool Dronten Deeltijd

Jan Pap, student Ad Management, beleid & buitenruimte, Dronten

"Ik wilde me graag op het gebied van beleid & buitenruimte verder ontwikkelen. Bij mijn werkgever ROVA kreeg ik de ruimte om een studie te starten. Daarom volg ik nu de Ad Management, beleid & buitenruimte. Binnen ROVA heb ik nu de functie van meewerkend voorman gras, water en sport. ROVA is een publieke dienstverlener die in 24 gemeentes werkzaam is op het gebied van afvalinzameling. Ook onderhouden we sinds een aantal jaren in twee gemeentes de openbare ruimte.

De studie past goed bij het werk wat ik doe en bij de organisatie waar ik werkzaam ben. Ik hoop op deze manier te groeien en meer kennis te krijgen zodat ik in de toekomst ook op managementniveau mee kan denken. De studie bevalt me erg goed. Door mijn werkervaring kun je theorie en praktijk goed met elkaar combineren. Je leert bijvoorbeeld hoe je op een meer bedrijfskundige wijze naar de organisatie kunt kijken. Na het behalen van mijn Ad-diploma wil ik mogelijk nog doorstromen in de opleiding Bedrijfskunde & agribusiness. Met nog twee jaar extra heb ik dan mooi mijn bachelor-diploma binnen."