Educatief Professional Beroepsonderwijs Consumptieve techniek (voorheen: Praktijkopleider Consumptieve techniek)

Associate degree
2 jaar
Wageningen

Je werkt in de snel veranderende wereld van horeca, bakkerij of recreatie. Je hebt veel kennis opgedaan en wilt nu anderen graag het vak leren. Wil je aan de slag in het beroepsonderwijs, maar twijfel je of je een vierjarige hbo-docentopleiding wilt volgen? Of zie je meer in een rol als trainer of praktijkopleider? Met de tweejarige associate degree (ad) Educatief Professional Beroepsonderwijs Consumptieve techniek word je goed voorbereid op die rollen, waarbij je professionals motiveert om zich te blijven ontwikkelen in hun vaardigheden, in hun kennis en de aansluiting bij ontwikkelingen in het vakgebied.

Waarom kies je voor deze studie?

• Theorie direct gekoppeld aan jouw praktijk
  • Combinatie van vak en pedagogiek-didactiek
  • Carrièrekansen op hbo-niveau
Talent voor groei
  • 2-jarige Associate degree
  • Deeltijd
  • Wageningen
  • Studiebelasting: ± 20 uur per week
  • Lesdag 1e jaar: maandag (onder voorbehoud)
  • Zeer praktijkgericht

Inhoud van de studie

In de opleiding ligt de focus op het leer- en ontwikkelproces van leerlingen. De opleiding bestaat uit een pedagogisch-didactisch deel en een vakspecifiek deel. Werkplekleren (stage) speelt een grote rol. De opleiding besteedt onder andere aandacht aan:

• Basischemie
  • Voedingsleer
  • Voedings- en levensmiddelentechnologie
  • Pedagogiek
  • Didactiek

Docent Ralph van Dijk vertelt in deze presentatie over de inhoud en de opbouw van de beide opleidingen Educatief Professional Beroepsonderwijs (Ad) én Docent en kennismanager (Bachelor) Consumptieve techniek. En het verschil ertussen. Student Mariska Blans vult aan met info over haar ervaringen, stages en opdrachten:

Toelating

Je kunt deelnemen aan de ad Educatief Professional Beroepsonderwijs Consumptieve techniek in deeltijd met:

• een mbo-diploma in de consumptieve techniek (niveau 4) én
  • drie jaar werkervaring in de consumptieve techniek na je opleiding.

Opbouw

Je volgt één dag in de week onderwijs in Wageningen. Hier krijg je les, werk je samen met collega-studenten aan opdrachten en koppel je ervaringen terug die je hebt opgedaan in de praktijk. Daarnaast werk je minimaal drie dagen in een bedrijf dat aansluit bij de opleiding.

Toekomst

Na je opleiding kun je aan de slag als onderwijsondersteuner in het beroepsonderwijs. Je traint en begeleidt groepen leerlingen zelfstandig, onder de verantwoordelijkheid van docenten. Buiten het beroepsonderwijs kun je aan de slag als bedrijfsopleider, instructeur, of trainer. Je kunt ook doorstromen naar de hbo bachelor om een tweedegraads onderwijsbevoegdheid te halen.

Interesse?

• Om je zo goed mogelijk te helpen bij het maken van jouw studiekeuze, bieden we verschillende voorlichtingsactiviteiten aan. Bekijk ze hier.

Voorlichting
  • Hoeveel kost deze studie? Lees hier meer over de hoogte van het collegegeld.

Collegegeld
  • Een tegemoetkoming voor de studiekosten is in sommige gevallen mogelijk.

Financiering
  • Wil je je inschrijven? Inschrijven voor deze studie doe je via de website van Studielink.