Associate degree deeltijd opleiding Bloemsierkunst Aeres Hogeschool Wageningen

Bloemsierkunst

CROHO: Educatie en Kennismanagement Groene Sector Bloemsierkunst (80015)
?
Ik zoek
Deeltijdopleiding
Niveau opleiding
Associate degree
Locatie
Wageningen
Duur
2 jaar
Introductie

De studie

Heb je passie voor bloemen, ben je creatief en ondernemend en ben je toe aan een volgende stap in jouw carrière in de bloemenbranche? Dan is de Associate degree Bloemsierkunst de geschikte opleiding voor jou! Met deze tweejarige deeltijdopleiding op hbo-niveau ontwikkel je jezelf verder binnen de bloemenbranche, onder andere op het gebied van materiaalgebruik, styling en ondernemerschap.

Toelatingseisen

Zo word je toegelaten

 • Voldoe je niet aan deze eisen?
  • Dan kijken we naar jouw vooropleiding, kennis en werkervaring die je in de groene sector hebt opgedaan en wordt dit voorgelegd aan een toelatingscommissie
  • Voor vragen over toelating kun je contact opnemen met Bureau Opleidingsadvies & Toelating
Kenmerken
Praktische vragen

Hoe zit het met...

 • Vrijstellingen

  Of je in aanmerking komt voor vrijstellingen hangt samen met je opgedane kennis- en werkervaring. Na beoordeling van jouw cv én het studiekeuzegesprek ontvang je meer informatie over jouw situatie.

  Voor vragen over vrijstellingen kun je contact opnemen met Bureau Opleidingsadvies & Toelating

Studie in beeld

Dit beleven onze studenten

Ad Bloemsierkunst boeket op schaal
Bloemwerk Ad Bloemsierkunst deeltijd
Bloemsierkunst hoog niveau metaal binden
Studie inhoud

Dit leer je tijdens je studie

Fase 1

In de eerste fase van je opleiding verdiep je je verder in alles wat met bloemen te maken heeft. Je breidt je vakkennis en vaardigheden verder uit, onder andere jouw communicatieve vaardigheden. Je houdt je onder andere bezig met vormgeven, ontwerpen, marketing, communicatie en (financieel) management. Je leert over de herkomst en achtergronden van bloemen en planten; hoe je met bloemen emoties uitdrukt, hoe je duurzaam omgaat met materialen; over verschillende kanten van het ondernemerschap; presenteren en adviseren en je leert je eigen identiteit in het vak ontdekken.

Fase 2

In de tweede fase werk je aan een zelfgekozen eindopdracht. De nadruk binnen de opleiding ligt op de praktijk en op zelfstandig studeren. Je volgt één dag in de week onderwijs in Wageningen. Hier krijg je les, werk je samen met andere studenten aan opdrachten en koppel je ervaringen terug die je hebt opgedaan in de praktijk. Daarnaast werk je minimaal drie dagen per week in een bedrijf dat aansluit bij de opleiding. Dit kan ook de organisatie zijn waar je al werkzaam bent.

Je toekomst

Wat je kunt na je studie

 • Baankansen

  Met deze tweejarige deeltijdopleiding op hbo-niveau ontwikkel je jezelf verder binnen de bloemenbranche. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als:

  • Eigenaar bloemenzaak
  • Arrangeur (evenementenbloemist, businessbloemist)
  • Projectleider bij evenementen
  • Productontwikkelaar
  • Stylist
 • Doorstuderen

  Je kunt doorstromen naar de bachelor Docent en kennismanager groene sector. Ook geeft het jou de mogelijkheid om je voor te bereiden om de hoogste erkenning in de bloemenbranche te halen, de Proeve van Meesterschap met daarbij de titel ‘Meesterbinder’.

Enthousiast?

Tijd voor de volgende stap!

Stel je vraag aan Bureau Opleidingsadvies en Toelating