Bloemsierkunst

Wageningen
Associate degree
2 jaar

Werk je in de bloemenbranche, wil je verder leren, maar vind je een hbo-bacheloropleiding van vier jaar een te grote stap? Dan is de tweejarige deeltijdopleiding Associate degree (Ad) Bloemsierkunst, ofwel verkort hbo, iets voor jou. De huidige bloemenbranche stelt steeds hogere eisen aan professionals, ook op het vlak van management en communicatie. Wil je je binnen de branche profileren als vakkundig bloemist en gesprekspartner met visie? Met de Ad Bloemsierkunst ontwikkel je jezelf tot de ‘betere bloemist van de toekomst’.

Waarom kies je voor deze studie?

• Bloemsierkunst op hbo-niveau
  • Ontwikkel visie op de vormgeving van bloemwerk
  • Theorie direct gekoppeld aan jouw praktijk
  • Carrièrekansen op hbo-niveau
  • 2-jarige Associate degree
  • Deeltijd
  • Wageningen
  • Bloem, communicatie en ondernemerschap
  • Studiebelasting: ± 20 uur per week
  • Ook in voltijd

Inhoud van de studie

Tijdens de opleiding verdiep je je in innovatief bloemwerk, productpresentaties, styling en interieurontwerp. Je gaat in op het ‘waarom’ van de keuzes die je maakt bij het vormgeven van bloemwerk. Je ontwikkelt een duidelijke visie waarmee je kunt aansluiten op de behoefte en wens van opdrachtgevers.

Communiceren en ondernemen

Goede communicatie skills zijn onmisbaar binnen het werkveld in de rol van adviseur, opleider of begeleider. Ook bij evenementen organiseren of demonstraties geven zijn sterke communicatieve vaardigheden belangrijk, zodat je jouw groene kennis kunt overdragen en jezelf goed kunt presenteren. Aan de ondernemerskant leer je managen op hbo-niveau. Bijvoorbeeld mensen en middelen efficiënt inzetten, plannen ontwikkelen voor grote projecten en commercieel handelen met de juiste marketingstrategieën in het achterhoofd. Daarnaast kun je kiezen voor een internationale oriëntatie binnen de opleiding.

Toelating

Je kunt deelnemen aan de deeltijd Associate degree Bloemsierkunst met:

• een mbo-diploma in de bloemsierkunst (niveau 4) én
  • drie jaar werkervaring in de bloemsierkunst na het behalen van je diploma.

Opbouw

Je volgt één dag in de week onderwijs in Wageningen. Hier krijg je les, werk je samen met collega-studenten aan opdrachten en koppel je ervaringen terug die je hebt opgedaan in de praktijk. Daarnaast werk je minimaal drie dagen in een bedrijf dat aansluit bij de opleiding.

Toekomst

Met een diploma Associate degree (Ad) Bloemsierkunst op zak beschik je over de juiste competenties om als vakkundig bloemist en gesprekspartner met visie aan de slag te gaan, bijvoorbeeld:

• Eigenaar bloemenzaak
  • Arrangeur (evenementenbloemist, businessbloemist)
  • Vakdemonstrateur
  • Projectleider bij evenementen
  • Productontwikkelaar

Ook biedt de opleiding de mogelijkheid je voor te bereiden op de hoogste erkenning in het vak, de Proeve van Meesterschap.

Interesse?

• Maak kennis met onze studies, studenten en docenten, bijvoorbeeld op een open dag.

Voorlichting
  • Hoeveel kost deze studie? Lees hier meer over de hoogte van het collegegeld.

Collegegeld
  • Een tegemoetkoming voor de studiekosten is in sommige gevallen mogelijk.

Financiering
  • Wil je je inschrijven? Inschrijven voor deze studie doe je via de website van Studielink.