Agrotechniek deeltijdstudie Aeres Hogeschool Dronten

Wat is de inhoud van deze studie?

De studie Ad Agrotechniek & management is een tweejarige variant van de deeltijdopleiding Bedrijfskunde & agribusiness. De studie is gericht op werkenden in de mechanisatiebranche. Het bedrijfskundige deel wordt deels verzorgd bij Aeres Hogeschool Dronten, het technische deel bij Aeres Tech in Ede.

De opleiding bestaat uit 70% bedrijfskundige vakken en 30% vakken gericht op techniek. Een ideale combinatie! Je krijgt meer inzicht in technische en bedrijfskunde zaken bij verschillende (agribusiness) bedrijven. Bijvoorbeeld bij een fabrikant, importeur of loon-en mechanisatiebedrijf.

Welke vaardigheden heb je als je klaar bent?

Je weet hoe je producten succesvol in de markt zet en hoe je een agrotechnisch bedrijf leidt. Maar ook hoe je op agrotechnisch en bedrijfskundig niveau klanten adviseert. Daarnaast kun je duurzaam handelen en weet je hoe je duurzame energie gebruikt. Boekhouden en logistiek zijn ook vaardigheden die je onder de knie hebt. Hiermee kun je na het afronden van de studie bijvoorbeeld aan de slag als adviseur voor (agrarische) bedrijven bij een bank, als productspecialist of als zelfstandig ondernemer. Met de studie ontwikkel je naast een theoretische basis, vooral ook leiderschaps- en managementvaardigheden. Daarnaast verbreed je door het volgen van deze studie jouw horizon en vergroot je jouw netwerk.

Stage en praktijk

De praktijk staat centraal tijdens deze studie. Met praktijkopdrachten in het bedrijfsleven breng je de geleerde theorie meteen in de praktijk. Ook doe je praktijkervaring op door middel van practica in praktijkruimtes op de hogeschool en bij Aeres Farms Dronten. Hier ga je aan de slag met tractoren en werktuigen en leer je over toepassingen van precisielandbouw en GPS binnen de sector. In de praktijkruimten van de hogeschool ga je aan de slag met hydrauliek, elektrische systemen en sensoren die binnen de agrotechniek in gebruik zijn.