Agrotechniek deeltijdstudie Aeres Hogeschool Dronten

Matthijs van der Graaf, deeltijdstudent Ad Agrotechniek & Management

Negen jaar geleden begon ik na mijn mbo-studie Dier- en Veehouderij als zzp’er in de agrarische dienstverlening. Ik richt me met name op bedrijfsverzorging, koeien melken en voeren en landwerkzaamheden. Dit doe ik nog altijd met veel plezier, maar ik merk wel dat ik qua ontwikkeling niet veel verder kom. Dat was voor mij reden om op zoek te gaan naar een deeltijdstudie zodat ik me meer kan verdiepen. Ik merk dat wanneer ik verder wil komen een hbo-diploma noodzakelijk is. Voor veel functies wordt een hbo-opleiding gevraagd of is het een pré. Op aanraden van anderen koos ik voor een studie bij Aeres Hogeschool Dronten: een goede hogeschool met goede begeleiding.

Omdat ik al tien jaar praktijkervaring heb op verschillende melkveehouderijbedrijven zag ik de toegevoegde waarde van de bacheloropleiding Dier- en Veehouderij niet voor mij. Met de studie Ad Agrotechniek & Management hoop ik nieuwe dingen te leren. Ik was ook erg benieuwd hoe het zou zijn om na tien jaar weer te studeren. De studie bevalt me erg goed, de klas is gezellig en gemotiveerd en dat werkt ook positief voor mij. Veel van de stof die aan bod komt vind ik interessant en is voor mij redelijke toepasbaar in mijn huidige werk. Zo vind ik de module Managementvaardigheden erg leuk, ik ontwikkel mezelf enorm door deze module en weet nu beter hoe ik met bepaalde zaken op de werkvloer moet omgaan. Ook het vak Basisbedrijfsadministratie is interessant.

Op de langere termijn ga ik wel op zoek naar ander werk. Met mijn toekomstige ad-diploma heb ik zeker een paar stappen voor ten opzichte van iemand met een mbo-diploma. Ik heb zelfs de ambitie om na het afronden van de ad-studie te kiezen voor de vervolgopleiding Bedrijfskunde & Agribusiness.

Matthijs van der Graaf Agrotechniek & Management Aeres Hogeschool Dronten deeltijds