Overijssel - Natuurondernemer en verdienmodellen (niveau 1)

Locatie
Dronten
Locatie
Op locatie
Niveau
Cursus of leergang
Duur
Meerdere dagen

De specifiek voor Overijssel ontwikkelde cursus Overijssel – Natuurondernemer en verdienmodellen (niveau 1) bestaat uit 9 hele dagen en is bedoeld voor ondernemers waar gronden in natuurgebieden onderdeel zijn van de bedrijfsopzet, maar waar het niet de hoofdmoot van het bedrijf vormt.

Praktische informatie en aanmelden

  • Datum en tijd: 9 dagen van 9.30 - 16.00 uur (start gedurende hele jaar bij voldoende aanmeldingen).
  • Locatie:Dronten, of in overleg op locatie
  • Kosten:  € 630 (excl. btw) (i.p.v. € 1260 door de 50% bijdrage van de provincie Overijssel)
  • Groepsgrootte: minimaal 16, maximaal 25 deelnemers
  • Trainer: Michiel Drok

Inhoud

Na afloop ken je de belangrijkste factoren voor het bereiken van natuurdoelen op graslanden (zoals maaien en beweiden, bodem- en waterbeheer) en ken je de meest voorkomende planten- en diersoorten op natuurgraslanden. Bij de cursus horen meerdere excursies, thuiswerkopdrachten en een soortentoets.

Na deze cursus is het nog mogelijk om door te gaan voor het certificaat ‘natuurondernemer’. Daarvoor zijn niveau 2 en 3 nog vereist. Dit wordt afgesloten met een mondeling examen. Hier zie je een volledig cursusoverzicht.

Talent voor groei

Natuurboeren

Deze cursus is een onderdeel van een pakket cursussen. Vanaf 2021 is voor pachters van Natura 2000 gronden aantoonbare vakbekwaamheid in natuurbeheer verplicht. Deze cursussen bieden de benodigde kennis om vakbekwaamheid aan te tonen.