Duurzame bedrijfskunde

Wil je meer leren over hoe bedrijven  verspilling kunnen tegen gaan? Hoe je een innovatief businessmodel toepast binnen een onderneming? Hoe je creatieve oplossingen bedenkt om reststromen om te zetten in nuttige producten? Dat alles leer je bij de Associate degree (Ad)
Duurzame bedrijfskunde!

Wil je doorleren, maar vind je een vierjarige bachelorstudie te lang? Volg dan een tweejarige studie in het hoger beroepsonderwijs: de Ad Duurzame bedrijfskunde! Tijdens deze studie leer je meer over thema’s als circulaire economie, bedrijfskunde in relatie tot maatschappelijke vraagstukken en  nieuwe businessmodellen. Je gaat bij ons aan het werk met echte bedrijfsopdrachten op het gebied van circulaire economie. Je leert hoe een bedrijf geld kan verdienen door producten te maken uit afval, zoals papier van waterplanten, kleding uit plastic of skateboards uit plastic doppen. Ook leer je hoe bedrijven verspilling kunnen tegengaan om daarmee kosten te besparen en een bijdrage te leveren aan een leefbare maatschappij waarin verantwoorde keuzes worden gemaakt.

 • Faculteit:
  Almere
 • Niveau:
  Associate degree
 • Studievorm:
  Voltijd
 • Duur:
  2 jaar
 • CROHO:
  Bedrijfskunde en Agribusiness
 • Opbouw
 • Toekomst
 • Toelating

De twee studiejaren

Een jaar bestaat uit twee semesters, elk met een eigen thema.

Jaar 1

Verspilling in bedrijf en keten

Zoeken naar besparingsmogelijkheden in bedrijfsprocessen: minder afval en lager energieverbruik. Je doet een opdracht over preventie van afval en energieverspilling bij een bestaande organisatie.

Kwaliteit in bedrijf en keten

Het bereiken van optimale kwaliteit voor de consument door middel van samenwerking tussen verschillende schakels in de keten. Je doet een opdracht gericht op optimalisatie in de (internationale) keten, waarbij de kwaliteit voor de consument moet samengaan met een minimale milieu-impact.

 

Jaar 2

Marktonderzoek in de circulaire economie

Onderzoeken wat de houding is van de klant ten opzichte van circulaire economie. Je voert marktonderzoek uit gericht op bijvoorbeeld energiebesparing, afvalscheiding, recycling,
hergebruik en de deeleconomie.

Duurzaam Ondernemen

Van een ‘circulair bedrijf’ wordt ook verwacht dat het een goede werkgever is en een positieve bijdrage levert aan de directe leefomgeving. Je doet een bedrijfsopdracht en schrijft een afstudeerwerkstuk gericht op nieuwe businessmodellen.

 

 

 

 

Jouw toekomst

Na het volgen van deze studie heb jij niet alleen bedrijfskundige kennis opgedaan, je bent ook in staat om te denken in duurzame en maatschappelijk relevante oplossingen. Dat geeft je een voorsprong! Dankzij deze voorsprong kun je onder andere aan het werk als:

 • Medewerker Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, je denkt mee over duurzaamheidsvraagstukken binnen een organisatie.
 • Medewerker logistiek, je draagt bij aan het logistieke proces in een organisatie, ook voor logistiek die gericht is op recycling.
 • Bedrijfskundige in de circulaire economie, je werkt aan bedrijfsprocessen en draagt eraan bij dat een bedrijf meer maatschappelijk verantwoord gaat ondernemen.
 • Medewerker inkoopmanagement met focus op duurzaamheid, je draagt bij aan het verantwoord inkopen van goederen en diensten voor een organisatie.

Je kunt ook kiezen om als zelfstandig ondernemer in de circulaire economie aan de slag te gaan.

Toelatingseisen Ad Duurzame bedrijfskunde

 

mbo- diploma niveau 4

Met een mbo- diploma niveau 4 ben je toelaatbaar voor de Associate degree Duurzame bedrijfskunde.

 

Havo-diploma met profiel:

 • Natuur en gezondheid
 •  Natuur en techniek
 •  Economie en maatschappij
 •  Cultuur en maatschappij (met wiskunde)

Let op: Meld je aan vóór 1 mei. Ná 1 mei is deelname aan een matchingsbijeenkomst verplicht.

 

Vragen?

Heb je vragen over de instroomeisen? Neem dan contact op met instroomcoördinator Roy Veldhuizen via instroom.hogeschool.almere@aeres.nl

Inschrijven kan via Studielink. Via deze link word je doorgestuurd naar de betreffende Studielinkpagina waar je met je DigiD kunt inloggen. Naast aanmelden voor een opleiding regel je via Studielink ook meteen je inschrijving bij DUO en de aanvraag voor studiefinanciering. Meer informatie over inschrijven vind je op onze website

Heb je andere vragen over inschrijven of wil je graag met ons in gesprek? Neem dan contact met ons op en wij plannen een gesprek met je in. We kijken dan samen met jou of het mogelijk is een studie aan Aeres Hogeschool te volgen!

Benieuwd wat je naast je studie nog meer kunt doen?

Lees meer