gebouw

Online voorlichting afstudeerfase

In het 3e studiejaar bij Aeres Hogeschool Dronten en Almere heb je als student een aantal belangrijke keuzes te maken ter voorbereiding op het afstudeerjaar. Onder deze keuzes valt ook de keuze van minoren. Daarom organiseert Aeres Hogeschool Dronten en Almere ieder jaar voor 3e jaars studenten een voorlichting Afstudeerfase.

Tijdens deze voorlichting kun je presentaties volgen over de minoren die aangeboden worden in Dronten en Almere. Ook de Educatieve minor van Aeres Hogeschool Wageningen wordt gepresenteerd. Tevens zijn er presentaties te volgen over onderwerpen als ‘Hoe schrijf ik een afstudeerwerkstuk’ (deze wordt sterk aanbevolen), ‘Duaal afstuderen’, ‘Studeren in het buitenland’ en diverse collega’s / universiteiten presenteren de mogelijkheden van doorstuderen.

Heb je interesse in een minor van een andere faculteit, dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan de presentatie.

Hoe werkt de online voorlichting afstudeerfase?

De presentaties in het programma zijn via MS Teams te volgen. Op eenzelfde tijdstip (ronde) worden meerdere presentaties gehouden. Door een tijdstip te openen, krijg je te zien welke presentaties op dat moment te volgen zijn. Wanneer je op de naam van een minor klikt, dan ga je naar de minor op ‘Kies op maat’ waar alle nodige informatie over de betreffende minor te vinden is. Je kunt op de link van MS Teams klikken om deel te nemen aan de presentatie. Bijna alle minoren worden op twee tijdstippen gepresenteerd, maar niet allemaal. Let daar dus goed op bij het maken van een eigen doorloopschema.

 Tips en meer informatie

  • Staat er ‘Engelstalig’ bij een voorlichtingsronde, dan betekent dit dat de minor in het Engels gegeven wordt.
  • Aanvullende inhoudelijk informatie over minoren is te vinden op Kiesopmaat.
  • Bekijk van tevoren het programma (deze ontvang je per mail) en maak een keuze voor de presentaties die je wilt volgen.

Na je studie

Student Aeres Hogeschool Almere

Na het volgen van je minor en het afronden van je studie zijn er diverse mogelijkheden.

Minoropdrachten

Studenten in gesprek met bedrijfsleven bij Aeres Hogeschool Dronten

Voor iedere minor voer je een opdracht uit die jij interessant vindt en die past bij jouw minor. Een aantal opdrachten zijn al bekend.