Cover M DT Leren en Innoveren

Alle organisaties waar leren belangrijk is, hebben behoefte aan vernieuwers. Zowel in het onderwijs als daarbuiten. Met de tweejarige deeltijd masteropleiding Leren en Innoveren word jij een professional die kansen ziet en collega’s inspireert. Waar kan het beter? En leuker? Vanuit de werkpraktijk bekwaam jij je verder in het leren en innoveren van en in organisaties. Niet elke innovatie is groots en meeslepend. Maar jij ziet wel altijd waar nog meer resultaat te halen valt. Je vervult een voorbeeldrol in je organisatie. Inspirerend en deskundig. Belangrijkste vereiste: een groot hart voor de lerende medemens.

Topopleiding

De master Leren en Innoveren is al zes keer uitgeroepen tot Topopleiding in de Keuzegids Masters. In de uitgave van 2020 vindt geen ranking meer plaats (en geen titel ‘topleiding’), maar de resultaten van deze master zijn onverminderd hoog. Op vrijwel alle punten zijn de scores (veel) hoger dan van vergelijkbare masters.

Opleidingsvideo

Bekijk de opleidingsvideo waarin studenten en docenten hun ervaringen over de opleiding met je delen.

Bekijk de studievoorlichting

Opleidingsmanager Lia Spreeuwenberg vertelt in deze presentatie over de inhoud en de opbouw van de master Leren en Innoveren (MLI):

Wil je meer informatie over de opleiding Master Leren en Innoveren? Op de studiepagina lees je alles over inhoud, opbouw, toelating, toekomst & praktische zaken.

Wat doe je in het vak Ontwerpen voor Leren?

Deze filmpjes zijn in maart van dit jaar gemaakt door studenten Hedwig en Martijn naar aanleiding van het leertraject dat zij op hun werkplek en in overleg met collega’s vormgegeven hebben voor het thema ‘Ontwerpen voor Leren’. Ze geven eerstejaars studenten die starten met het thema een inkijk in hun proces en de opbrengsten voor de werkplek en zichzelf. Martijn werkt als docent in een MBO-instelling, Hedwig als HRD-medewerker in een technisch bedrijf.

“In de Master Leren en Innoveren wordt veel aandacht besteed aan samenwerken. Dit past bij de onderwijsvisie, waarbij je kennis deelt, elkaar bevraagt, verdieping zoekt en samen komt tot nieuwe inzichten. Naast de gesprekken met ­medestudenten en docenten van Aeres, neem je ook deel aan inspirerende gastcolleges van experts uit het vakgebied, die ook tijdens de lessen beschikbaar waren om mee te denken over jouw vraagstuk.”

Astrid Schellingerhout, student  master Leren en Innoveren

Kosten en financiering

Wat kost de studie? En zijn er mogelijkheden voor subsidie of financiering?

Informatie over collegegeld (wettelijk of instellings-), eventuele halvering wettelijk collegegeld, tegemoetkomingen en financieringsmogelijkheden voor de studies van Aeres Hogeschool Wageningen vind je hier

Vragen? Stel ze aan een student!

De onderstaande eerste- en tweedejaars masterstudenten beantwoorden graag je vragen. Ze hebben verschillende achtergronden en werken in verschillende sectoren:

Online magazine Leren tijdens je loopbaan

Wil je bijblijven in je vakgebied? Hou je van leren en ontwikkelen? Nieuwe stappen zetten in je loopbaan? In onderwijs, bedrijfsleven of overheid? Of in het lerarenregister komen? Aeres Hogeschool Wageningen biedt een breed aanbod van opleidingen, cursussen en leergangen die je naast je werk of incompany kunt volgen. Doe inspiratie op in het magazine Leren en ontwikkelen tijdens je loopbaan. In het artikel Liefde voor Leren vertellen twee MLI-studenten (inmiddels alumni) over hun ervaringen in de opleiding en de verbinding met hun werk.